Haberler

Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması

"Bundan sonra her şey halkın iradesiyle, milletin oyuyla, vatandaşın kararıyla olacak.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekilli Deniz Baykal, "Bundan sonra her şey halkın iradesiyle, milletin oyuyla, vatandaşın kararıyla olacak. O aşamaya geldik" dedi.

Baykal, partisince Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, burada buluşmanın bir gündemi ve sebebi olduğunu belirtti.

"Önümüzdeki günlerde yerel seçim yapacağız. Gün oluyor siyaset bir sayfa açıyor, yeni insanlar ortaya çıkıyor, onlar memlekete hizmet ediyorlar, onlar iktidara geliyorlar, onlar halka arzularını soruyorlar, gereğini yapabildikleri kadar yapabiliyorlar" diyen Baykal, bir dönemin böyle yaşandığını sonra yeni bir sayfanın daha açıldığını kaydetti.

Demokrasinin böyle işlediğini dile getiren Baykal, "Demokrasi böyle işliyor. Tek partili rejimler böyle işlemiyor, darbelerle işliyor, askeri müdahalelerle işliyor. Artık ülkemizde o dönemleri kapattık. Bundan sonra her şey halkın iradesiyle, milletin oyuyla, vatandaşın kararıyla olacak. O aşamaya geldik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de de darbe dönemlerinin yaşandığını anımsatan Baykal, şunları kaydetti:

"Demirel dönemini yaşadık. Elinden gelen hizmeti verdi, çabayı sergiledi, yatırımlar yaptı, barajlar yaptı, yollar yaptı. O günün şartları içinde yapabileceğini yaptı. Daha sonra yeni dönemler geldi. Özal geldi, onları yaşadık geçtik. 12 yıldır da bir Tayyip Erdoğan dönemi yaşıyoruz, acısıyla tatlısıyla... Şimdi o dönemin de sonuna geldik o dönemde bitiyor artık."

Daha sonra Baykal, partisince Sultandağı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, şöyle devam etti:

"Meyvecilik dendiği zaman Türkiye'de kirazı, ( Sultandağı ) Avrupa'ya yürümüş kardeşlerimin bulunduğu bir yer. Yetiştirdiğiniz ürünlerde her yerde hepimiz iftihar ediyoruz. Türkiye'nin en güzel kirazını sizler yetiştiriyorsunuz. Bütün dünyaya kendinizi kabul ettirdiniz. Alnının teriyle, emeğiyle, üreticiliğiyle, çabasıyla, gayretiyle ayakta duran insanlar. Öyle olduğu içinde oyunu özgürce kullanan çağdaş dünya için çağdaş Türkiye için demokrasi için sosyal adalet için hukuk devleti için kadınıyla erkeğiyle ne mutlu. Bütün Türkiye inşallah böyle olacak."

Baykal daha sonra, Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde halka hitap etti. - Afyon

Kaynak: AA / Politika

Deniz Baykal Sultandağı Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title