Haberler

Eski Bozkurt Kaymakamı Gökoğlu'na Tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi eski kaymakamı Murat Gökoğlu, "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davada, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi eski kaymakamı Murat Gökoğlu, "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davada, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Kastamonu'da tutuklu bulunan Gökoğlu, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Gökoğlu'nun avukatı Ümit Yaşar, duruşmada hazır bulundu.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirten ve terör örgütü mensuplarının haberleştiği ByLock programını kullandığını kabul eden Gökoğlu, programın ilçede kendini Mustafa olarak tanıtan, sonradan adının Göksel Karaçil olduğunu öğrendiği bir öğretmen tarafından telefonuna yüklendiğini söyledi. Gökoğlu, "Mustafa bana ilk kez o gün duyduğum ByLock adlı programdan bahsetti. Telefonumu aldı, internet üzerinden programı indirdi ve gerekli kurulumu yaptı." dedi.

Mahkeme Başkanı'nın, "Koskoca ilçeyi yönetiyorsun. Adını bile bilmediğin birine telefonunu veriyorsun ve programı yüklüyor. Bu, hayatın olağan akışına uygun mu?" sorusuna Gökoğlu, "Hayırsever insanlar, bunlardan zarar gelmez diye düşündüm." karşılığını verdi.

Üniversite 3 ve 4. sınıflarda bu örgüte ait evlerde kaldığını, 2009'da vergi denetmeni olarak atandığı İstanbul'da 5 ay bu örgütün yurdunda kaldığını anlatan Gökoğlu, Kastamonu'da 2 kez davetlerine katıldığını, Mustafa adlı kişiyle 2 kez görüştüğünü, 17-25 Aralık sürecinden sonra ise bu kişilerle hiç görüşmediğini öne sürdü.

Murat Gökoğlu, gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek savcıyla görüştüğünü, kendini Mustafa olarak tanıtan Göksel Karaçil'in adresini savcıya verdiğini, "kaymakamlar imamı" olduğu tespit edilen Karaçil'in bu sayede yakalandığını söyledi.

Avukat Ümit Yaşar da müvekkilinin etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek örgütün üst düzey isimlerinden birinin yakalanmasını sağladığını söyledi. Yaşar, müvekkilinin tahliye ve beraatini istedi.

Duruşma savcısı, mütalaasında, etkin pişmanlığı düzenleyen TCK'nın 221. maddesi gereği Gökoğlu'nun tahliyesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağı koyarak Gökoğlu'nun tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title