Haberler

Eski Boksörden Türk Yatırımcılara: Bodyguard Olmaya Hazırım

Güncelleme:

Doğusundaki savaş ve ekonomik olarak Rusya ile Avrupa Birliği arasında sıkışan Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı, dünyaca ünlü eski boksör Vitali Klitschko, Türk yatırımcılara çağrı yaptı. Klitschko, Kiev'in artık çok güvenli bir kent olduğunu belirterek, esprili bir dille de, " Kiev'e yatırım yapacak işadamlarının bodyguardı, özel koruması olmaya hazırım" dedi.

TÜRK TURİZİMCİ VE GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, Türkiye'de turizm alanında hizmet veren International Air Travel Index (IATI) bünyesindeki Aerobilet'in davetlisi olarak Ukrayna'da bulunan Türk turizmci ve gazetecilerini belediye binasındaki odasında kabul etti.

"İLK MESLEĞİM TURİZM REHBERLİĞİYDİ"

Türk turizmci ve gazetecilere Kiev'e gelmekle doğru bir adım attıklarını söyleyen Klitschko, "Kiev turizm anlamında eşi benzeri olmayan bir şehirdir. Bunu belediye başkanı olarak söylemiyorum. Birçok kişi beni eski solcu olarak tanıyor. Ama herkesin bilmediği geçmişimle ilgili bir husus var. Benim ilk mesleğim turizm rehberliğiydi. Şehirde turist rehberi olarak çalıştım ve heyetlere kenti tanıttım. Yani ben turizmin ne olduğunu ve turizm için neyin gerektiğini çok iyi biliyorum. Şu an Türkiye ve Ukrayna arasında turizm açısından çok iyi ilişkiler devam etmektedir. Her yıl 500 bin Ukraynalı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Maalesef Türkiye'den gelen turist sayısı o kadar yüksek değildir. Elimizdeki rakamlara göre yılda yaklaşık 30 bin kişi Türkiye'den Ukrayna'yı ziyaret ediyor. Bu Ukrayna'yı ziyaret eden tüm turistlerin yüzde 3'üne tekabül ediyor. Bizim amacımız Türkiye'den daha fazla turiste Ukrayna ve özellikle Kiev'e davet etmektir" dedi.

"KİEV'E GELECEK TURİSTİN GÜNLÜK MASRAFI 24 DOLAR"

Bin 500 yıllık tarihi bulunan Kiev'in çok özel bir kent olduğunu belirten Klitschko, "Maalesef turizm için altyapı çok mükemmel seviyede değildir. Bunu geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kiev'in yaklaşık yüzde 60'ını parklar oluşturuyor. Sadece Kiev'i ziyaret etmekle bin tane dini mekanı ziyaret etme şansını elde ediyorsunuz ve bahsettiğim bu dini yapıların çoğu Unesco miraslar listesine dahil edilmiştir. Diğer şehirlere kıyasla Kiev ucuz bir şehirdir. Bugünkü hesaplarımıza göre Kiev'e gelen bir turist ortalama 24 Dolar harcayacaktır. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bu değer 27 Dolar oluyor. Prag'ı ziyaret eden turistler günde 34 Dolar harcayacaktır. İsviçre'nin başkenti Zürih için bu rakam 134 Dolar olacaktır" diye konuştu

"KİEV DÜNYANIN BİRÇOK KENTİNDEN DAHA GÜVENLİ BİR YER"

Ülkenin doğusundaki olayların bütün dünya televizyonlarından izlendiğini bildiğini belirten Klitschko şöyle konuştu: "Bu haberler Ukrayna'nın doğusunu göstermektedir. Ama Kiev'de kesinlikle böyle sorun yok. Savaşın olduğu yer ile Kiev arasındaki mesafe 800 kilometre civarındadır. Kiev sakin ve terör olaylarının olmadığı bir şehirdir. Güvenlik anlamında da sorunun olmadığı çok güvenli ve insanları misafirperver bir şehirdir. Turizm haberleri yapan bir sitenin araştırmalarına Kiev dünyanın birçok şehrinden daha güvenli bir yer. Bunu tekrar vurgulamak istiyorum; savaş olan bölge ile Kiev arasında 800 kilometre bir mesafe var. Kiev'de artık siyasi hiçbir ayaklanma söz konusu değildir. Terör olayları yoktur. Batıdaki şehirlere göre Kiev'deki kriminal olayların seviyesi çok daha düşüktür."

"ÖZEL KORUMA OLMAYA HAZIRIM"

Türk yatırımcılara seslenerek Kiev'e yatırım yapmalarını isteyen Klitschko bunun nedenlerini şöyle sıraladı: "Kiev'in iş dünyası için çok büyük potansiyeli var. Artı buradaki işçilik diğer ülkeleri göre daha ucuzdur. Kiev'in stratejik ve coğrafi konumu çok daha uygundur. Şehirde iki tane uluslararası havalimanı var. Çok iyi gelişmiş tren istasyonu mevcuttur. Bu istasyon ülkenin doğu ile batı, kuzey ile güneyini birbirine bağlamaktadır. Kiev'de yaşayan geçliğin eğitim seviyesi çok yüksektir. IT teknolojileri anlamında gerekli alt yapıları oluşturduk. Yani iş dünyası için gerekli tüm imkanları oluşturduk ve iş ilişkilerin gelişmesi için imkanlar yarattık. Kiev yatırımcılık acentesini kurduk. Bu acente iş ilişkilerinin gelişmesi için gerekli destekleri sunuyor. Kiev'e yatırım yapacak işadamlarının özel koruması olmaya hazırım. Bunu, yatırımların önemini anlayarak söylüyorum ve kafalarında soru işaretleri olanlara şunu söylüyorum: 'Şimdi yatırımların tam zamanıdır, daha uygun, daha düşük fiyat üzerinden Kiev'e yatırımlar yapılabilir.' "

"REFORMLAR KONUSUNDA TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ"

Siyasette hedefi sorulan Klitschko, "Siyasette kariyer olarak bir isteğim yok. Benim istediğim adaleti ve hukuk sistemi olan demokratik bir ülkede yaşamaktır. Ve belli hayat standartları olan bir ülkede yaşamaktır. Aslında reformların nasıl yapılması gerektiğini görebiliriz. Türkiye'de reformların çok başarılı bir şekilde yapıldığını görebiliyoruz. Biz Türkiye'yi bu konuda örnek alabiliriz diye düşünüyorum" dedi. Klitschko, toplantının ardından Türk heyetine Kiev'de anlatan broşürü hediye ederek imza attı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ukrayna Türkiye Kiev Turizm Politika Spor Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (63)

hmmmmMobil-ANDROID:

oy sana kurban olsun DEMIRTAS.

15
25
yanıtYanıtla
ErdogyMobil-IOS:

Önce turistlere karılarınızı kızlarınızı satmaktan Vazgeçin ondan sonra bizi örnek alırsın Vitali kardeş benden abi tavsiyesi

4
18
yanıtYanıtla
micomobilWeb@haberler.com:

Sen once git putinin elinde kirimi ve ukraynanin yarisini kurtar sonra korkak turkleri korursun

5
17
yanıtYanıtla
emekli:

türklerin mafyaya bodgardada ihtiyacı olmaz türkler orta asyadan göçe başladıklarında kaçan kavimler tarihe kavimler göçü olarak geçmiştir koçum

15
6
yanıtYanıtla
TURANmobilWeb@haberler.com:

UYANIK OL ANADOLU HALKI...BALIK HAFIZALI OLMAYALIM..GEÇMİŞİ UNUTMAYALIM...BU CHP ve HDP HAİN PARTİLER.BUNLAR GEZİCİ PARTİLER..BUNLARDAN VATANA,MİLLETE,BAYRAĞA, DİNİMİZE ASLA FAYDA GELMEZ...HAİNLERE İNAT OYLAR AKP YE..MANTIKLI OLALIM SAĞ PARTİLER AKP DE BİRLEŞELİM.. HAİNLERİ ÇATLATALIM İNŞALLAH.......

10
11
yanıtYanıtla
ali:

Abi bizim mahallede bir tane chp''li var döver misin.

16
3
yanıtYanıtla
gullllmobilWeb@haberler.com:

Biz osmanlu torunlarinin sizin gibilere ihtiyacimi var zannediyon angut

9
9
yanıtYanıtla
alicengiz:

beyler bu cocuklarin soyu türktür, gercek soyadlarida kilicdar ogludur. bilmeyenlere duyurulur.

5
13
yanıtYanıtla
bahoz:

sen önce türklerden kendini koru sonra çocukları falan korursun

7
9
yanıtYanıtla
ALİ LUKUNKUmobilWeb@haberler.com:

adamlar memleketi için neler yapıyo sırf yatırım yapılsın ülke kalkınsın diyekoskoca dünya şampiyonu bodyguard olmaya hazırım diyor bizlerde pkklıları meclise türkiye meclisine sokuyoruz

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title