Haberler

Eski Besni Lisesi Mezunları Pilav Gününde Bir Araya Geldi

16. Besni Eğitim Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eski Besni Lisesi Mezunları 2. Pilav günü etkinliği düzenlendi.

16. Besni Eğitim Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eski Besni Lisesi Mezunları 2. Pilav günü etkinliği düzenlendi. Besni Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi (eski Besni Lisesi) bahçesinde düzenlenen programda eski mezunlar bir araya gelerek, duygu dolu anlar yaşadılar.

Etkinliğe Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Besni İlçe Başkanı Aydın Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Besni Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi (Eski Besni Lisesi) Okul Aile Birliği Başkanı Akif Bahçeci, açıklamasında, "Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Besni Lisesi ve Ortaokulu eski mezunları buluşmasına hoş geldiniz. Besni Lisesi ve Besni Ortaokulu bir çınardır. Bir çınarın meyveleri yurdun dört bir yanına dağılmış, gittikleri her yerde örnek teşkil etmiş bu değerli insanları gönülden kutluyorum. Bizler de bu çınarın meyvelerini yılda bir sefer de olsa bir araya getirmenin gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler Besni Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi yani Eski Besni Lisesi okul aile birliği olarak amacımız mezunlarımızı bir araya getirerek hasret gidermektir. Bizler Besni Lisesi mezunları olarak okulumuzun adının şehidimizin ismini taşımasından gurur duyuyoruz. Fakat mezunlarımızın hayalleri duyguları ve anılarının olduğu Besni Lisesinin de bir anlamda yaşatılmasını arzu ediyoruz. Bunun için özellikle Besni Lisesinden mezun olan arkadaşlarımızı okulumuz şehidimizin adını gururla taşırken, bir yandan da Besni Lisesi Mezunları gününü kurumsallaştırarak bu günü devam ettirme arzusu içindeyiz. Bizlerin toplanmasında katkısı olan ve eğitimimize destek veren Sayın Kaymakamımız Emrah Yılmaz'a ve Besni eğitimine hiçbir zaman uzak kalmayan Besni Eğitim Vakfı'na gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Eski Besni Lisesi Müdürü aynı zamanda Mezunu Mustafa Ocakcı, "Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Değerli zamanlarını bize ayırarak uzak yerlerden davetimize icabet eden misafirlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Elbetteki eğitim öğretim açısından Besni Lisesi Besni'de bir markadır, 41 yılı aşkın lise düzeyinde, 60 yıl küsür de ortaokul düzeyinde eğitim öğretime katkı sunmuştur. Bu süre içerisinde birçok değerli insanları topluma kazandırmıştır. 1983-1984 eğitim öğretim yılında bu okuldan mezun oldum. 30 yıl sonra da bu okulda görevli olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise "Besni Lisesi mezunları pilav günü etkinliğinin Besni Eğitim Bayramı ile özleşmesi ayrı bir hava kattı. Besni Eğitim Bayramı bu Dünya var olduğu sürece kutlanacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü 1 yıldır Besnililerin eğitime ne kadar destek olduğunu gördüm. Besni eğitimde bir markadır ve marka olmaya da devam edecektir. İnşallah pilav günümüz de devam edecektir. Bizim üzerimizde birçok öğretmenlerimizin emeği var. Besni'nin eğitim başarılarından bizler de gurur duyuyoruz. Okulun yapılan isim değişikliğinden dolayı eski mezunlarımızın da memnuniyetini görünce daha da hoşumuza gitti. Bayramımızda güzel etkinliklerin olduğuna şahit olduk. Pilav gününüz kutlu olsun. Birlik beraberlik ortamı sağlandı, çokta güzel oldu. Hepinizin bayramı kutlu olsun" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Doğan Ali Erdoğan Kızılay Besni Yerel Haberler

title