Haberler

Eski Başkana Silahlı Saldırının Zanlısı Tutuklandı

Kuşadası’na bağlı Davutlar’ın eski belediye başkanı ve CHP Kuşadası ilçe Başkan Yardımcısı Adem Tuna’yı silahla yaralayan ve dün akşam İstanbul’da operasyonla yakalanan zanlı Kuşadası’nda çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kuşadası'na bağlı Davutlar'ın eski belediye başkanı ve CHP Kuşadası ilçe Başkan Yardımcısı Adem Tuna'yı silahla yaralayan ve dün akşam İstanbul'da operasyonla yakalanan zanlı Kuşadası'nda çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

30 Eylül 2014 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve ölümden dönen eski başkan Adem Tuna'yı silahla yaraladığı iddia edilen şüpheli 28 yaşındaki Şaban E'yi i 4,5 aydır adım adım takip eden Kuşadası Polisi, İstanbul'da saklandığı eve operasyon düzenleyerek, gözaltına almıştı. Silahlı saldırının ardından güvenlik kameralarından ve görgü tanıklarının ifadelerinden saldırıyı gerçekleştiren zanlının önce eşkalini ardından da ismini tespit eden Kuşadası Polisi, yaklaşık 4,5 aylık araştırmanın ardından zanlı Şaban E.'nin İstanbul'da bir evde saklandığını belirledi. Kuşadası'ndan İstanbul'a giden Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kuşadası'nı sarsan Adem Tuna saldırısıyla ilgili zanlıyı İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde saklandığı evde kıstırdı ve dün akşam Saat: 18.00 sıralarında operasyonla eve girerek, zanlı Şaban E.,'yi gözaltına aldı. Önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlı Şaban E. buradaki işlemlerin ardından aynı ekip tarafından Kuşadası'na getirildi. Kuşadası'nda önce Asayiş Şube Amirliği'nde sorgulanan zanlı, daha sonra Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Savcı tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Şaban E. mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine konuldu.

SALDIRI KUŞADASI VE AYDIN'DA ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI

Büyükşehir Yasasının ardından mahalleye dönüşen Davutlar beldesinde Anavatan Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığı yapan Adem Tuna, 4,5 ay önce Davutlar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanmıştı. Kuşadası'na bağlı Davutlar Meydanı'nda meydana gelen olayda halen CHP Kuşadası ilçe başkan yardımcısı görevini yürüten Adem Tuna, park halindeki otomobiline binmek üzereyken, arkasından yaklaşan bir kişi, tabancayla sekiz el ateş açmış, saldırgan kaçarken, üç kurşun isabet eden Tuna karnından, bacağından ve elinden yaralanmıştı. Uzun süre yoğun bakımda kalan ve ölümden dönen Adem Tuna, yoğun geçen ameliyatların ardından 2 ay sonra taburcu edilmişti. Kuşadası'na bağlı daha önce belde olan ve yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüşen Davutlar'da iki dönem ANAP'tan belediye başkanlığı yapan Adem Tuna daha sonra CHP'ye geçmişti. Halen CHP Kuşadası ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev yapan Adem Tuna'ya yönelik silahlı saldırı sadece Kuşadası'nda değil tüm Aydın'da büyük yankı uyandırmış ve tepki çekmişti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Davutlar Kuşadası Eylül Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title