Haberler

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Salihli İlçesinde Yatılı Kur'an Kursu ve Cami...

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa’daki terör olayını kınadıklarını belirterek, Türkiye’de olan olayla orada olan olay arasında amaç bakımından hiçbir fark olmadığını söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa'daki terör olayını kınadıklarını belirterek, Türkiye'de olan olayla orada olan olay arasında amaç bakımından hiçbir fark olmadığını söyledi.

Bülent Arınç, Manisa'nın Salihli ilçesinde yatılı Kur'an kursu ve cami açılışına katıldı. Salihli'de Zafer Mahallesi'nde yatılı erkek ve kız Kur'an kursları ve cami açılış töreninde konuşan Arınç, "Salihli'nin bu Kuran kurslarına çok ihtiyacı var. Hem maddi hem de maddi olmasının ötesinde manevi. Sözlerimin nereye gittiğini Salihlililer çok daha iyi bilirler. Bazı ilçelerimizin bir ihtiyacı varsa bazı ilçelerimizin 5 ihtiyacı var" dedi.

Açılış törenine, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, 24. dönem AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

Kur'an kursu açılışında konuşan Arınç, "Hepimiz çocuklarımızı Kur'an kursuna göndermeliyiz. İlmihal bilgilerini öğrenmeliler. Kur'an-ı yüzünden okumasını çok iyi bilmeliler. Onları hafız olmaları konusunda teşvik ve takdir etmeliyiz. Keşke benimde yaşım küçük olsaydı bu Zafer Yatılı Erkek Kur'an kursunda öğrenci olsaydım. Bunu gönülden söylüyorum. Bizim zamanımızda böyle Kuran kursları yoktu. Manisa'nın Karaköy'ünde bir Kuran kursu vardı. İçerisine girseniz kaybolurdunuz. Karanlıktan ve çocuklarımız için hiç elverişli olmayan yerdi. Oraya çocuklarını gönderenleri 10 defa tebrik etmek lazım. Her yerde Kur'an kurslarımız öyleydi. Fakir fukara milletimizin kendi arttığı üç beş kuruş para ile yaptığı yerlerdi bunlar ama şimdi görüyoruz ki 1 milyonun üzerinde bir katkı ile Salihli'ye yakışır bir Kur'an kursuna sahip olmuşuz. Kur'an kursumuzun Salihli'ye bereket yağdırmasını ümit ediyorum. Salihli'nin bu Kuran kurslarına çok ihtiyacı var. Hem maddi hem de maddi olmasının ötesinde manevi. Sözlerimin nereye gittiğini Salihlililer çok daha iyi bilirler. Bazı ilçelerimizin bir ihtiyacı varsa bazı ilçelerimizin 5 ihtiyacı var. Kur'an kursu, İmam Hatip Lisesi ve elbette eğitim kurumu içerisinde yer alan diğer bütün okullarımız. Ben Kur'an kursu ve hafızlık noktasında bunu söylüyorum" dedi.

Dün akşam Fransa ve Paris'teki yapılan saldırılara da değinen Arınç, "Stadyumda, bir gece kulübünde, bir restaurantta makinalı tüfeklerle, tabancalarla gelişi güzel ateş edilerek insanlar katledilidi. Şu anda hayatını kaybedenlerin sayısı 150 civarındadır. Bu bir terör olayıdır. Hepimiz bunu kınıyoruz. Yani Türkiye'de olan olayla orada olan olay arasında amaç bakımından hiçbir fark yok. Henüz örgütün ve bunu üstlenenleri bilecek durumda değiliz ancak ipuçlarına bakacak olursak bununda DEAŞ veya benzeri örgütlerin işi olduğu anlaşılabilir. Burada iki tane tehlike var. Bir gerçekten ben müslümanım deyipte bu katliamı yapan, bu terör olayını işleyen kişiler varsa bu olayın içerisinde onların dünyaları da ahiretleri de berbat oldu. onlar sadece birer katildir çünkü terörün dini, milliyeti yoktur. Kim yaparsa kime karşı yaparsa yapsın hiçbir haklılığı yoktur. Lanetliyoruz ve terörle mücadele etme kararlılığındayız. Bir insan derki ben müslümanım der arkasından böyle rezil bir işi yaparsa, alçakça bir katliamı işlerse o artık lanetlenecek ve hiçbir zamanda kabul görmeyecek bir fiili işlemiş demektir. Bunun ikinci bir zararı daha var. O da nedir İslama Fobya denilen İslam nefretini körükleyen bir olayla karşı karşıyız. Belki sadece onun için bu katliamlar yaşanıyor diyebilirsiniz çünkü özellikle batıda İslamı ve Müslümanları bir tehlike olarak gören bu ve benzeri örgütleri örnek göstererek bu eylemler dolaysıyla İslam nefretini körükleyen çevreler var. Şimdi onların eline kaymaklı baklava gibi bir nimet sunmuş oldular. İşte bu örgüt buna benzer bir örgüt olarak ortaya çıkarsa bunlar Müslümanlığı böyle anlıyorlarsa müslümanlık bir tehlikedir diyecekler karikatürler yayınlayacaklar, ülkelerinde yaşayan müslümanlara karşı büyük bir nefret oluşacak, yabancı düşmanlığıyla da birleşince de maalesef ortaya çok kötü bir tablo çıkacak" dedi.

Konuşmanın ardından Arınç, Zafer Mahallesi Yatılı Kız ve Erkek Kur'an kursları ile caminin açılış kurdelesini kesti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Salihli Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title