Haberler

Ali Babacan: Yüzde 100 Yerli Malı Diye Bir Şey Yok

Güncelleme:

AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan, "Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok." dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan, uçakta ve otomobilde Türkiye'nin kendi markasını üretmesi gerektiğini belirterek, "Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek" dedi.

Babacan, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Seçim ekonomisi konusundaki sorular üzerine Babacan, siyasi lügatten seçim ekonomisini çıkardıklarını söyledi. Seçim yıllarında bile bütçe açığının küçük rakamlarla kapatıldığına işaret eden Babacan, seçimlerin olduğu yıllarda dahi mali disiplinden taviz vermediklerini vurguladı.

"TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE RAHATSIZ OLANLAR OLDU"

Türkiye'nin kendi içinde güçlendikçe bölgesiyle çok daha yakından ilgilenmeye başladığını dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

"Türkiye güçlendikçe, bölgesindeki etkisi, gücü arttıkça bundan rahatsız olanlar da oldu. Dediler ki 'Türkiye'nin Ortadoğu'da ne işi var, sırtımızı dönelim, duvarları çekelim Batı'ya bakalım' ya da 'Türkiye, Afrika'da ne geziyor gitsin kendi işiyle uğraşsın.' Aslında son birkaç yıldır Türkiye'nin birlik, beraberliğine karşı olan girişimlerin, terör eylemlerinin artmasının geri planında da biraz bunlar var diye düşünüyoruz. Yani Türkiye'yi kendi iç problemleriyle boğmak ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında olup bitenlerle çok da fazla ilgilenmemesini sağlamak."

YERLİ OTOMOBİL

Babacan, yerli otomobil üretilmesine yönelik girişimlere ilişkin soruya karşılık, Türkiye'nin halen önemli bir otomobil üreticisi olduğunu söyledi.

Türkiye'de üretilen otomobillerin yüzde 80-90'ının ihraç edildiğini, buna karşılık Türkiye'de kullanılan otomobillerin yüzde 85'inin ithal olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Babacan, şunları kaydetti:

"ARTIK DÜNYADA YÜZDE 100 YERLİ MALI DİYE BİR ŞEY YOK"

"Son açıkladığımız yerli otomobil projesiyle ilgili belki iletişimle alakalı bazı sorunlardan bahsedilebilir ama projenin özüne indiğinizde bu bir yerli marka çabasıdır. Bu çok önemlidir. Uçakta, otomobilde olsun Türkiye'nin artık kendi markasını, yerli üretimini gerçekleştirmesi önemlidir. Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Babacan Ak Parti Türkiye Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (3)

Yerli mali kaporta:

Helikopter yaptik diyorlar arastiriyorum altindan Italyan firmasi cikiyor. (matoruna, transmission ve eleltronik aygitlarina dunyanin parasini veriyoruz) kaporta yapip, 100 yuz Turk mali diyoruz nicin? Secim yatirimi. . O zaman adam gibi cikip ` Turk mali desenize. . Tank, askeri gemi de yapiyormusuz? Once kendi arabani yap bakalim demezler mi adama?Kim inanir 100 yuz TM olduguna sn. Babacan?

1
0
yanıtYanıtla
Yerli mali kaporta:

100 yuz yerli diye bisey yokmus:)) gel seninle anlasalim da hersey acik olsun. . Arabanin motorunu ve transmission (yani vitesini) biz yapalim, diger kesimlerini kim yaparsa yapsin , isterse Afganistan''da yaptir farketmez. O zaman yerli olur iste. . Kaporta yapip bize Turk mali diye kakalama, araba konusunu sizden daha iyi bilen bir suru teknisyen var bu ulkede. .

1
0
yanıtYanıtla
Tayyiban rejimiMobil-IOS:

Babacan seni adam sanardim. Gittin son sn aday oldun gene bu haramzadelere. Nazlı kızlar gibi iki lafa sattın inandıklarını

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title