Haberler

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç Saray'da

Güncelleme:

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mecliste 4 parti var 3'ü HDP ile ortaklık kurmam diyor.  İstenmiyorsun, sevilmiyorsun, çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var" dedi.

Arınç, Van'da seçim çalışmaları yürüten eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Saray ilçesinde, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'yi kurdukları ilk gün iktidar olma hedefiyle yola çıktıklarını ve 15 aylık bir partiyken Allah'ın kendilerine tek başına iktidar olmayı nasip ettiğini anımsatarak, hayatları boyunca zulmetmediklerini, zulmedenlerden olmadıklarını ve Yezidlerin safında yer almadıklarını söyledi.

Arınç, parti olarak 13 yıl iktidar olduklarını ve girdikleri tüm seçimlerden galip ayrıldıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de başka bir parti yok ki 3 kez üst üste tek başına iktidar olsun. 3 mahalli seçim geçirdik. Bu bölgede bazı belediyeleri biz kazanmamış olabiliriz ama fotoğrafın tamamına bakıldığında bu seçimlerin de galibi biziz. Bazı yerlerde büyükşehir belediye başkanları ilçelere hizmet etmiyor ve kendilerine gelen paraları örgüte gönderiyorlar, hizmete sarf etmiyorlar" dedi.

AK Parti'ye iktidarları döneminde çeşitli tuzakların kurulduğunu, muhtıraların yayınlandığını ancak cevabını verdiklerini belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Kapatma davası açtılar, başarılı olamadılar. Partimizi içeriden bölmeye çalıştılar, bazılarını elde ettiler. Dışarı çıkanlar parti kurdu, 'acaba AK Parti bölünecek mi?' dediler ama başarılı olamadılar. Kırkpınar başpehlivanı gibiyiz. Her girdiğimiz seçimden başarılı çıkıyoruz, altın kemeri bile taktık kardeşim. Bunları topla tüfekle yıkamazsınız. 'Topla tüfekle yıkılmayan, tek başına iktidar olan partiyi içeriden, dışarıdan nasıl yıkarız' diye düşündüler ve en akıllıca projeyi ortaya koydular. Bunun adı 'HDP'nin barajı geçmesidir' Parlamentoda 4 parti olursa, HDP barajı aşarsa milletvekili sayısı düşecek ve tek başına iktidar olamayacak. Bu projede başrol oynayan Demirtaş, çıktı bazı şeyler söyledi. AK Parti muhaliflerini, AK Parti'nin tek başına iktidarına karşı olanları toparladı, baraj aştı ve biz yüzde 41 aldık ama milletvekili sayısı iktidarı kurmaya yetmedi. Basit bir hesaptı bu ve tuttu."

"Silahtan, roketten, bazukadan, mayından vazgeçeceksin"

Arınç,siyaset diliyle, şiddet dilinin farklı olduğunu, insanın hangi işi yapacağını bilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Hem 'elimde silah olsun, baskı, terör olsun hem de siyaset yapayım' diyemezsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Silahtan, roketten, bazukadan, mayından, uzaktan kumandalı patlayıcıdan vazgeçeceksin. Senin eş başkanının söylediği gibi sırtını PYD'ye, PKK'ya dayamayacaksın, millete yaslayacaksın, halktan gücünü alacaksın. Üstelik bir kadın milletvekili. Bir Hakkari milletvekili çıkıyor, bir zavallı, kötü insan 'PKK sizleri tükürüğüyle boğar' diyebiliyor. Muş'tan bir kadın milletvekili elinde Kaleşi almış karşısındakilere 'Sizi bununla vuracağız' diyor. Bu nasıl milletvekili? Elinden silahla, milletin gözüne baka baka 'Ben siyaset yapıyorum' diyebiliyor. Bu siyaset dili değil. Biz dürüst, ilkeli, kararlı, millet için siyaset yaptık."

Arınç, HDP'nin barajı aşmasını kıskanmadıklarını, her partinin de baraj aşabileceğini bildirdi.

Arınç, "Baskıyla, tehditle, döverek, silahla halktan oy istiyorsunuz, bu size yakışmaz. Siz millete zulmediyorsunuz. 'Devlet gider ama biz buradayız' diye silahlı eşkıyalarınızla kırsalda insanları korkutuyorsunuz. Çözüm Süreci'nde de bunlara karşı önlemlerimiz oldu ama analar ağlamasın, gözyaşları dinsin, dağa çıkanlar dağdan insin, siyasetin, fikrin önü açılsın diye Çözüm Süreci'nde uzun zaman cenazelerin gelmediği günler yaşadık. Azıttılar, mahkemeler kurdular, insanlardan para aldılar, HPG imzalı tehdit mektupları elimizdedir. Tertemiz Van'ın, Bitlis'in, Hakkari'nin insanları evlerini bile satamadan bölgeden göç etmek zorunda kaldılar" diye konuştu.

"Etnik milliyetçilik peşinde değiliz. Kürtçülük ne kadar kötüyse Türkçülük de o kadar kötüdür. Devletine milletine bağlıdır Kürt kardeşlerimiz" diyen Arınç, Cumhuriyeti Kürtler ile Türklerin birlikte kurduğunu, Kürtlere bir tek kötü söz söylemediklerini, söylenmesine de izin vermediklerini belirtti.

"Millet sana eşkıyalık yapasın diye mi oy verdi"

Arınç, HDP'ye baskıyla, tehditle oy verenlerin olduğu gibi, gönlünden oy verenlerin de olduğuna işaret ederek, "80 milletvekili neye yaradı HDP, neye yaradı bu milletvekilleri? Mecliste 4 parti var 3'ü HDP ile ortaklık kurmam diyor. İstenmiyorsun, sevilmiyorsun, çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var. Senin milletvekiline söyleyecek bir şeyin yok mu? Vatandaşlara silahla tehdit eden milletvekiline, 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen bir başkasına, 'PKK'lı teröristlerin cenazesine gitmeyen milletvekilini partiden atarım' diyen adamına bir şey söylemeyecek misin? Millet sana eşkıyalık yapasın diye mi oy verdi?" ifadesini kullandı.

Şemdinli'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Arınç, şunları kaydetti:

"Şemdinli'de patlayan bomba en çok Şemdinli Devlet Hastanesine zarar verdi. İnsanların tedavi gördüğü hastaneyi bombayla havaya uçurdular. Ambulanslara saldıran bir zihniyeti söylüyorum. Yolda, yanında 3 yaşındaki kızı, hamile karısıyla seyahat ederken şehit edilen polisten söz ediyorum. Bir siyasi parti bunlara sırtını dönemiyor, bunları kınama cesaretini gösteremiyor, Kandille olan silah irtibatını üstünden atamıyor. Böyle bir partinin parlamento içinde bulunmasının ne hikmeti kaldı."

"Oylarımızı asla heba ettirmeyeceğiz"

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise 1 Kasım'daki seçimin, Türkiye'nin değil Ortadoğunun kaderini belirleyeceğini dile getirdi.

Terör örgütü PKK tarafından gümrük personellerinin kaçırılması nedeniyle kapanan Kapıköy Sınır Kapısı'nın yeniden açıldığını anımsatan Atalay, "Konuyu Başbakanımıza ilettik ve geçen hafta kapıyı açtırdık. Ancak kapının genişlemesi gerekiyor. TOBB burayı modern hale getirecek. İran tarafındaki yolu da biz yapacağız. İnşallah seçimin ardından ilk işlerimizden biri kapıların modernizasyonu. Çok geçmeden bu kapıyı tır trafiğine açacağız ve bundan Saray ilçesi çok etkilenecek" ifadesini kullandı.

"Sizi tehdit edeni, siz de tehdit edin, sizi korkutanı siz de korkutun. Seçim kampanyasında en küçük rahatsızlık verirlerse bizde en büyük rahatsızlığı veririz" diyen Atalay, şunları kaydetti:

"Oylarımızı asla heba ettirmeyeceğiz. Bölgede operasyonlar, güvenlik önlemleri devam edecek. Devlet elinden geleni yaptı, sorunları çözmek için her yöntemi kullandı. Onlarda silah bırakma iradesi görürse devlet yine o süreçleri yürütür ama onlar saldırılarını devam ettirirse devlet gerekeni yapacaktır. Vatandaşlarımızın huzurlu yaşayacağı ortam sağlanana kadar, devlet buna devam edecek. Başka yöntemlerle terörü bitirmek için çaba gösterdi ama onlar sürece ihanet etti."

Arınç ve Atalay toplantının ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.








Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title