Haberler

Eski Başbakan Davutoğlu Açıklaması

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Nöbete devam edeceğiz.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Nöbete devam edeceğiz. Biz vatan nöbeti olarak gördüğümüz bu mücadelede, bu hain odaklar susturuluncaya, bir daha kimse bu ülkede darbenin 'd' harfini bile ağzına alamayacak hale gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde halka hitap eden Davutoğlu, 7 Haziran'da ülkenin üzerine kara bulutların çökeceğini zannedenlerin, AK Parti iktidarının sonunun geldiğini düşünenlerin, 1 Kasım'da milletin idaresiyle büyük bir yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Bu gelişmeler olurken birilerinin de boş durmadığını belirten Davutoğlu, mazlum milletlerin tek ümidi olan AK Parti hükümetinin sandıkta durdurulamayacağını anlayanların, bu sefer tanklarla, toplarla, alçakça uçuş yapan birtakım pilotlarla yürüyüşü durdurmak istediğini ifade etti.

Emirleri dışarıdan alan paralel bir çetenin, 15 Temmuz akşamını Türkiye Cumhuriyeti devletinin en karanlık ve kanlı gecesi yapmak istediğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu millet boyun eğer zannettiler. Eski darbelerde olduğu gibi birtakım çeteler harekete geçtiğinde, bu millet evlere kapanıyor zannettiler. Hayır, bu millet gerçek kimliğini, şuurunu, idrakini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Meydanlara, sokağa çıktı. Şehit oldu, yaralandı ama geri adım atmadı. Her parti, her siyasi görüşten vatandaşımız, 'Bu bayrağın geleceğini, kaderini ancak ve ancak bu millet belirler' dedi ve yollara çıktı."

"Cihan idealimizden vazgeçmeyiz"

Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ancak ve ancak Ankara'dan idare edilebileceğini, ne Pensilvanya ne de yurt dışındaki herhangi bir yerden ülkenin idare edilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

"Biz küçük hedeflere sığınmayız. Biz cihan idealimizden vazgeçmeyiz" diyen Davutoğlu, "Bütün Konyalılar o günden beri nöbette. Nöbete devam edeceğiz. Biz vatan nöbeti olarak gördüğümüz bu mücadelede, bu hain odaklar susturuluncaya, bir daha kimse bu ülkede darbenin 'd' harfini bile ağzına alamayacak hale gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Altınekin ilçesine geçen Davutoğlu, burada halk ile bir araya gelerek, herkesi bugün Mevlana Meydanı'nda katılacağı demokrasi nöbetine davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cihanbeyli AK Parti Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title