Haberler

Eski Baro Başkanından Stk'lara Yapılan Operasyona Tepki

Bu sabah Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 sivil toplum kuruluşuna yapılan eş zamanlı operasyona tepki gösteren Manisa Barosu’nun eski Başkanı ve MHP Manisa 2. sıra Milletvekili adayı Zeynel Balkız, “Bu tür faaliyetlerin bir sindirme, yıldırma faaliyetleri olduğu apaçık ortadadır” dedi.

Bu sabah Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 sivil toplum kuruluşuna yapılan eş zamanlı operasyona tepki gösteren Manisa Barosu'nun eski Başkanı ve MHP Manisa 2. sıra Milletvekili adayı Zeynel Balkız, "Bu tür faaliyetlerin bir sindirme, yıldırma faaliyetleri olduğu apaçık ortadadır" dedi.

MHP Manisa 2. sıra Milletvekili adayı ve Manisa Barosu'nun eski Başkanı Av. Zeynel Balkız, paralel yapıyla bağlantılı oldukları öne sürülen 5 STK'ya yapılan operasyonlarla insan üzerine baskı ve sindirme politikası uygulandığını kaydetti.

Balkız, "Bugün Manisa Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile aralarında MASİAD, Eğitim Gönüllüleri Derneği, Aktif Eğitimciler Derneği gibi özel teşebbüsler tarafından kurulan ve tamamen işi eğitim faaliyeti olan ve sanayi ve ticaret olan 5 adet sivil toplum örgütünün iş yerlerine baskın düzenlendi. KOM polisleri tarafından evraklarını el konulmuş bilgisayarlarının imajları alınmış ve bu baskında bu derneklerin mensup olan iş adamlarının ve dernek mensuplarının son derece mağdur edildikleri bilgisi tarafımıza ulaşmıştır." dedi.

Demokratik hukuk devletlerinde yargı kararıyla da olsa bu tür faaliyetlerin bir sindirme, yıldırma faaliyetleri olduğunun apaçık ortada olduğunu kaydeden Balkız, "Bir yargı mensubu olarak bir hukukçu olarak bu işlemin yargı kararıyla yerine getirilmiş olmasından da hicap duyuyorum. Her ne kadar yargı kararlarına saygılı olsak da faaliyetlerini tamamen işadamları ve eğitim gönüllülüğü olan mensuplarını yakından tanıdığımız bu kişilerin bu müteşebbislerin mağdur edilmelerine gönlümüz elvermiyor. Açıkça söyleyeyim bu işin bir paralel yapıyla mücadele adı altında olması, seçimler öncesinde tamamen bir sindirme ve yıldırma faaliyeti olduğunu apaçık ortaya koyuyor. Şunu ifade edebiliriz ve diyebiliriz ki, idare edenler artık kendi emellerine yargıyı kullanarak, yargı vasıtasıyla hareket etmemelidirler." ifadelerini kullandı.

Uzun bir zamandan beri Türkiye'de konuşulan 'İdare ile uyumlu yargı' projesinin bugün faaliyete geçtiğini kaydeden Balkız şunları söyledi:

"Ben bir hukukçu olarak bu pozisyonu asla kabul etmiyorum. Allah nasip eder Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendi düşüncelerimizi ve parti düşüncelerimizi temsil etme yeterliliğini yetkisini aldığımızda bu hukuksuzlukla ve bu hukuksuz anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğimi belirtmek isterim. İnsanlar artık kendilerini güvende hissetmemektedirler. Bu baskın apaçık insanlarımızın ülkemizde yaşayan insanların hukuk güvencelerinin olmadığını gösterir. Vatanın batısındaki Manisa'da konumu bakımından da bu şekilde hukuksuzlukların olmasını asla tasvip etmiyorum ve en kısa zamanda bu arkadaşlarımızın evraklarının geri verileceğini ve böyle bir suçlamada yüz akıyla beraat edeceklerine inanıyorum. Bu davanın bu soruşturmanın akıbetine karşı peşin hükümle yaklaşmak değildir. Yapılanın hatalı olduğunu ve zamanlama bakımından da son derece manidar olduğu ortadadır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeynel Balkız Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title