Haberler

Eski Baro Başkanı Balkız: Somalı İşçiler Unutuldu

Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP'den milletvekili aday adayı avukat Zeynel Balkız, Soma'da 301 kişinin öldüğü faciadan yaralı kurtulan işçiler için verilen sözlerin unutulduğunu, işsiz kalan madencilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP'den milletvekili aday adayı avukat Zeynel Balkız, Soma'da 301 kişinin öldüğü faciadan yaralı kurtulan işçiler için verilen sözlerin unutulduğunu, işsiz kalan madencilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, Soma'daki maden faciasından yaralı olarak kurtulan 161 maden işçisini temsilen 10 işçiyle birlikte Manisa Adliye Sarayı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Maden faciası sonrası hala sorumlular hakkında dava açılmadığını, sağ kurtulan işçilerin ise unutulduğunu söyledi. Balkız, "13 Mayıs 2014 günü 301 işçimiz şehit oldu. Yaralılar kurtulduklarına sevindiler. Ancak şimdi hem işsizler hem de tazminatlarını alamıyorlar. Hükümet, bu güne kadar geçen temmuz ve ağustos aylarında 500'er lira verdi. Başka hiçbir gelirleri olmadı" dedi.

Faciadan sonra ilçeye çeşitli ziyaretlerin yapılıp sözlerin verildiğini, ancak yerine getirilmediğini kaydeden Balkız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit ailelerine biraz yardım yapıldı, arka çıkıldı. Fakat yaralı olarak çıkanlara bir şey yapılmadı. AFAD'dan hiçbir yardım gelmedi. AFAD İl Müdürlüğü'ne gittiklerinde 'Dosyalar Ankara'ya gitti. Biz de bir çalışma kalmadı. Bizden bir şey beklemeyin' cevabını aldılar. İşçiler, icraya düştü. Psikolojik tedavi görenler var. Hükümet sözünü tutsun. Bu kış uykusuna son versinler."

"EN BÜYÜK MAĞDUR, YAŞAYAN İŞÇİLER"

Soma'da 2 bin 834 işçinin işsiz kaldığını hatırlatan Zeynel Balkız, işsiz madencilerin kıdemlerine göre dört ile sekiz ay, ayda 800 ile 900 lira arasında işsizlik parası aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pek çok işçi de SGK'dan emekli olarak çalışıyordu. Onlar işsiz kalınca işsizlik parası da alamıyorlar. Bu insanların taksiti, üniversiteye giden çocukları var. Hükümet bu durumda olanlara da bir çare bulsun. Kınık'ın Elmacı Mahallesi'nde oturan İlkay Yıldırım madende şehit oldu. Eşi Aslı Yıldırım trafik kazasında öldü. Sevcan (6) ve Sercan (7) ismindeki iki çocuğuna sahip çıkan olmadı. Türkiye Barlar Birliği olarak görevlendirdiğimiz bir avukat arkadaşımızla vesayet altına aldırmak için çalışıyoruz. Soma sahipsiz. En büyük mağdur, yaşayan işçiler. Hükümet bir şey yapmamaya devam ederse hukuksal olarak hakları sonuna kadar arayacağız. Artık feryat ediyoruz."

İŞÇİLER DERTLİ

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettiğini belirten madenci Selahattin Şen de çıkarıldıktan sonra işsizlik parası alamadığını söyledi. Faciadan yaralı kurtulan işçilerden Ahmet Mutluer, Başbakan'ın eşinin evine gelip söz vermesine rağmen hiçbir yardım alamadıklarını, kazadan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun partisinin il kongresi için geldiğinde korumalarına derdini anlatan bir mektup verdiğini ifade eden Mutluer, hala cevap gelmediğini belirtti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynel Balkız Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title