Haberler

Eski Bakan Yıldırım'dan Uğur Dündar'a Dava

Güncelleme:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köşe yazısında kendisine iftira attığı gerekçesiyle gazeteci  Uğur Dündar ile Sözcü gazetesi aleyhine 200 bin lira tazminat istemiyle dava açtı. 

ERİŞİM ENGELLENEBİLİR

Yıldırım, avukatı Serkan Bayram aracılığıyla yaptığı başvuruda, 200 bin lira manevi tazminatın yanı sıra Dündar'ın köşe yazısının hukuka aykırılığının tespit edilmesini, basılı ve internet ortamında yapılan yayınların kaldırılmasını ve erişimlerinin engellenmesini, mahkeme kararının gazetede ve internette yayımlanmasını talep etti. 

DİLEKÇEDE YER ALAN YAZI

Dava dilekçesinde, Dündar'ın köşe yazısında, "İstanbul da Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. pist inşa edileceği, ihale bedelinin 2 milyar doları bulacağı, pistin ihalesini ön yeterlilik belgesi sunan 20 firmadan birinin üstleneceği ve bu anlamda çok yakında ihaleye çıkılacağı, bazı ses kayıtlarına dayanılarak Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'in bu ihale için yüzde 10 verdiği, bu sebeple bahsi geçen kişinin 14 Kasım 2013 günü eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la İstanbul'daki Kıyı Emniyeti Sosyal Tesisler'inde buluştuğu ve 23.00'e kadar pist ihalesini konuştukları ve yüzde 10 vererek ihalenin halledildiği" iddialarına yer verildiği kaydedildi. 

"SİYASİ BAŞARISI GÖLGEŞENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR"

Söz konusu yayınların, "Yıldırım'ı karalamaya yönelik, toplumun gözünde önyargılı ve yanlış bir algı oluşturma gayreti taşıyan, eleştirel niteliği bulunmayan, ciddiyetten uzak ve asparagas nitelikte" aktarılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi: "Davacı sayın müvekkil Binali Yıldırım, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'dır. Yayınlarda, bu tür asılsız isnat ve karalamalar ile davacı müvekkilin siyasi başarısı gölgelenmeye ve engellenmeye çalışılmıştır. Bir bakan ve siyasetçi olarak davacı müvekkil, sanki rüşvet almak, menfaat temin etmek, yolsuzluk yapmak ve adam kayırmak yollarıyla kamu ihalelerinin belli gruplara kazandırılmış gibi gösterilerek ve kamu vicdanında rüşvet alan, menfaat temin eden, yolsuzluk yapan ve adam kayıran kişi konumuna sokulup mahkum edilmeye çalışılmıştır. Oysaki sayın müvvekilin bahsi geçen kişi ve kurumlar ile yalan haberde belirtildiği şekilde bir ilişkisi bulunmamakta olup, davacı müvekkile hakaret edilmiş, iftira atılmış, kişilik hakları ihlal edilmiştir."

"SES KAYITLARININ GERÇEKLİKLE İLGİSİ YOK"

Köşe yazısında iddiaların ses kayıtlarından yola çıkılarak yöneltildiği kaydedilen dilekçede, "Söz konusu haber her ne kadar bir takım ses kayıtlarına dayanılarak yapılmış olsa da, bu ses kayıtlarının gerçeklikle ilgisi yoktur. Hukuki düzenlemeleri gözeterek haber yapan bir gazeteciden beklenmesi gereken öncelikle bir takım duyumların gerçekliğini araştırmaktır. Oysa ki dava konusu yapılan bu haberi yapan yayıncı kuruluş ve yazar hiçbir hukuki düzenlemeleri gözönünde bulundurmadan meslek etiğini hiçe sayarak yalan haber yapılmıştır" denildi. 

Dava, İstanbul Anadolu Adliyesi 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Uğur Dündar İstanbul Sözcü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (30)

hüseyin2h-5851@hotmail.com:

iyiki izmiri vermedik bu akp ye yoksa güzel izmirimizi de mahvederdi bunlar

30
41
yanıtYanıtla
ahmet demirliahmetdemirli@hotnail.com:

çopluğe yaşamayi iyi benimsemişsiniz size temizlik hastalik yapar ne yapacaksiniz AKPyi .burnunuzun dikine gore gidin .bu kafayla siz güzelim izmiri yok ediyosunuz.farkina bi varsaniz

yanıt0
yanıt0
Anacondaitirazimvar57@hotmail.de:

21 ci yüzyildayiz,Ama izmirde Daha Vahsi Depolama Sistemi Kullaniliyor..Güzel Dedigin Olay Bumu ? Müslüman Olmasin Kim Olursa Olsun Mantigini Birakin,insanlari inanclari ile Ayirmayin..istanbuLu Pislikten AKP Kurtarmistir,Yasin Kücük Sanirim O Yillari Bilmezsin,Anana Babana Sor Anlatsinlar Sana istanbuLun Eski Halini..

yanıt0
yanıt0
OGUZoguzkocak27@hotmail.com:

FLAŞŞŞŞ :UGUR TAM SANA GÖRE HABER G.ANTEPTE CUMA GÜNÜ CUMA NAMAZINA MEMURLARIN HEPSİ GİDİYOR ŞERİAT GELİYOR MUSTAFA KEMAL LAİK DEVLET TOPRAK ELDEN GİDİYOR BU İNSANLAR NEDEN KİLİSEYE GİTMİYORLAR KOŞ GEL ANTEP ELDEN GİDİYOR UGUR DUNDAR ÇÖLAŞAN ABİNİ KAMER GENCİ HAKAN AYGÜNÜ MUHAREM İNCEYİ VE DOGAN GURUBUNU DA GETİRMEYİ UNUTMA YETİŞ GAYRI

44
26
yanıtYanıtla
KÖRÜKCÜlkv.fahrer@hotmail.com:

OĞUZ OKTAY VURAL DA GELSİN ODA UYAR BU SAYDIKLARINA

yanıt0
yanıt0
hknneshak_2010@outlook.com:

Uğur Dündar gibi dürüst gazeteci zor bulunur bilin kıymetini (alo fatih...gibiler mi iyi oluyor bu ülkede)

29
41
yanıtYanıtla
SONduygu35sal@hotmail.com:

MERAK ETMEYİN SIRA BİZEDE GELECEK O ZAMAN BU AKP LLERİ FİLİSTİNLİLERDEN BETER SÜRÜNDÜRECEZ....

16
42
yanıtYanıtla
cenkcetn77@hotmail.com:

dava acana bakacak olursak yine kendini belli etmiş birde utanmadan hala millete dava acıyorlar siz önce yaptıklarınızın hesabını verin bakalım sahtekarlar allah hepinizin belasını versin bu millette bu kadar geniş olursa bunlarında böyle sapıtmaları normal

23
31
yanıtYanıtla
İNCEDENoguzkocak27@hotmail.com:

CENK : ZATEN BİR SUCLU VARDIR HER ZAMAN SUCLU HALK TIR MİLLETTİR SİZİN HİÇ SUCUNUZ YANLIŞINIZ YOKTUR MİLLET DAİMA KOYUNDUR BİR AKILLI SİZLERSİNİZDİR SİZLER GİBİ DÜŞÜNMEDİGİMİZ İÇİN SÜREKLİ BİZİ AŞAGILARSINIZ ÖYLE GÖRMEK İSTERSİNİZ AMA UNUTMAKİ MİLLETİNDEN AYRI BAŞ CEKEN SANDIKTADA BÖYLE GÖMÜLÜR SİZ ÖNCE MİLLETE KENDİ VATANDAŞINA SAYGI DUYMAYI ÖGREN BE ADAM

yanıt0
yanıt0
cenkcetn77@hotmail.com:

sen neyin kafasını yaşıyorsun seninle benim aramdaki fark allahın verdiği aklı kullanmam seni,nde körü körüne birine yaptığı kötü işlere bile destek cıkman benim sen ve senin gibi düşünen insanlardan tek farkım bu kim ne yaparsa cezasını ceksin demek sen ve senin gibi insanlar gibi düşünmek ne din anlayışıma nede ahlakıma yakışır belkide allaha şükürler olsun ben haram yemedim belki sende yanlış olan birşeyler vardır fıtratının bu kadar bozuk olduğunu göz öününe alınca ayarsız olman terazinin bu denli kaymasının sebebi belkide seninde yediklerin olabilir

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title