Haberler

Eski Bakan Ömer Dinçer: "Chp Bizim Mahalleden Birini Aday Göstererek Halkın Güvenini Kazanamaz"

İki komşu ilçe olan Bağcılar ve Güngören, “İki ilçe tek sofra” sloganıyla ortak iftar sofrası kurdu.

İki komşu ilçe olan Bağcılar ve Güngören, "İki ilçe tek sofra" sloganıyla ortak iftar sofrası kurdu. İftara katılan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "CHP bizim mahalleden birini aday göstererek halkın güvenini kazanamaz" dedi.

Bağcılar Yenigün Mahallesi 10. Sokak ile Güngören Belediyesi Güneştepe Mahallesi Yarışçı Sokaklarının kesiştiği noktada düzenlenen iftar yemeğine eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever ve yaklaşık 8 bin vatandaş katıldı.

İftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İslam ülkelerinde yaşanan olaylara değinerek maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Ardından söz alan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'da İslam ülkelerinde zor durumda yaşayan Müslümanlar için dua çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kaldığını hatırlatan Yücel Karaman, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de yaptığı konuşmada iki ilçenin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğindeki manevi havadan çok etkilendiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Dinçer, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilecek olmasının CHP'nin entrikalarını bozduğunu söyledi. Eski Bakan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Sizlerin iradesiyle bundan sonra Cumhurbaşkanlarını halk seçecek ve millet iradesiyle belirlenmiş olacak. CHP'de bundan sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın iradesine gitmesi gerektiği fark etti ve sizlerin tasvip edebileceğinizi düşündüğü bir aday gösterme gayreti içine girdi. Biraz daha belki ileri gitti, bizim mahalleden birini aday gösterdi. Aslında bunu çok olumlu değerlendirmek lazım çünkü bugüne kadar bir takım entrikalarla, askerlerle ve statükoyla birlikte belirlemeye çalışırken şimdi sizin gönlünüzü almaya çalışıyor. Bu yönüyle demokrasinin gücünü fark etmiş gibi görünüyor. Milletin iradesine saygılı gibi görünüyor. Şunu söylemek lazım, bunu sadece görmek ve fark etmek yetmez aynı zamanda bu milletin güvenini de kazanmak lazım. Çünkü bu zamana kadar milletin değerleri ile mücadele eden, halkı kendisine rakip gören, İslami ve Müslümanları ötekileştirmeye çalışan bu zihniyet sadece bizim içimizden birisini aday göstererek bu halkın güvenini kazanma imkanına sahip değil."

Yaklaşık 1 km uzunluğundaki iftar sofralarında oruçlarını açan Güngörenli ve Bağcılarlı vatandaşlar bu etkinlikten çok memnun olduklarını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şakir Yücel Karaman Ak Parti Bağcılar Güngören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title