Haberler

Eski Bakan Öcalan'la Görüşmek İçin Başvuru Yapacak

Güncelleme:

Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı olan devlet eski bakanlarından Salim Ensarioğlu, Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapacağını söyledi.

Diyarbakır'da 7 Haziran seçimlerde Akp adayı olan ve 1 Kasım seçimlerinde listeye konulmayan Salim Ensarioğlu, Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı oldu. Basın toplantısı düzenleyen Salim Ensarioğlu, 'Biz savaşın kölesi değil, barışın elçisi olacağız' yazılı pankart altında açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, uzun yıllardır barış sürecini savunduğunu ve katkıda bulunmak için çeşitli çalışmalarda bulunduğunu belirterek bağımsız aday olmasının en büyük nedenin yaşanan süreçte kendisine büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Seçimlerden sonra Türkiye'de yeni bir oluşumun olacağını öne süren Ensarioğlu, "Ben bağımsızım ama Türkiye'de yeni bir oluşum olacaktır. Çünkü mevcut partiler güven kaybetmiştir. Yeni bir oluşumun görevi olan bir parçası benim. Arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyoruz. Yeni bir oluşum vardır. ve bu oluşum seçimden sonra daha da açığa çıkacaktır. Çünkü bu saatten sonra bu mevcut partiler o güveni halka veremezler ve bu kanın da durması için yeniden bir hareket olması lazım. Bu oluşum vardır, çalışma vardır o oluşumun da bir parçası da benim" dedi.

Bölgede kan aktığını ve bu kanın durdurulması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde bölgemizde kan akıyor. Şimdi Silvan'ın, Gazze'den ne farkı var. Oradaki insanların yaşadıkları korkunç. Beni arıyorlar ameliyatlı hastalar evlerinden çıkamıyor. Böyle bir şey olamaz. Ben barışın elçisi olarak ortaya çıktım. Barış için varım. Kalan ömrümü ülkeme, ilime, bölgeme barış için harcamak istiyorum. Öcalan'la görüşmek için Adalet Bakanlığı'na yasal müracaatımı yapacağım. Bana ne zaman böyle bir imkan sağlanırsa şerefle giderim, dönerim mevcut hükümet kimse onlara da gerçeği anlatırım. ve gerekirse MHP'ye, CHP'de aynı şeyi anlatırım. Ayrım yapmadan çünkü bu siyaset üstü bir olaydır. Kan dökülüyor"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Adalet Bakanlığı Diyarbakır Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (1)

seyda:

Tansunun köle bekçisu kürt düşmanı seni

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title