Haberler

Eski Bakan Coşkun'dan İddia

Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı, gazeteci-yazar Alev Coşkun, Ulusal Kurtuluş Savaşının 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan değil, Kasım 1918’de Adana’da başlatıldığını iddia etti.

Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı, gazeteci-yazar Alev Coşkun, Ulusal Kurtuluş Savaşının 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan değil, Kasım 1918'de Adana'da başlatıldığını iddia etti.

Çeşitli üniversitelerle hocalık yapan eski bakanlardan gazeteci-yazar Dr. M. Alev Coşkun, Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" adlı etkinliğin konuğu oldu.

Orhan Kemal Kültür Merkezindeki konferansında Coşkun, Mustafa Kemal'in çeşitli cephelerde ortaya koyduğu askeri dehasını anlattı, Çukurova (Kilikya) cephesini İngilizlere karşı 31 Ekim 1918'de Adana'da Şakirpaşa'daki bir bağ evinden kumanda ederek nasıl oluşturduğunu belgeleriyle ortaya koydu. Heyecan yüklü konuşması sık sık alkışlanan Alev Coşkun, dönemin padişah yanlısı hükümeti tarafından 10 Kasım'da Adana'dan ayrılmak zorunda bırakılan Mustafa Kemal'in,"Asıl savaş şimdi başlıyor" diyerek Adanalılar'a veda ettiğine dikkat çekti.

Atatürk'ün, İstanbul'a 13 Kasım 1918'de vardığı gün Boğaz'ın İngiliz, Fransız ve İtalyan gemileri tarafından işgal edildiğini görünce "Geldikleri gibi giderler" sözünü sarf ettiğine işaret eden Dr. Alev Coşkun, "15 Mart 1923'te Adana'yı ziyaret eden büyük Atatürk Türk Ocağındaki tarihi konuşmasında 'Bende bu vekayiin hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' demiştir. Kuvayı Milliye, Kurtuluş Savaşı Adana'dan başlamıştır" diye konuştu.

Coşkun, sözlerini "Bugün, 18 Mayıs 1919'dan daha kötü değildir" diyerek noktaladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de "Kuva-yi Milliyeci bir dedenin torunu olarak" gururla Coşkun'u dinlediğini söyledi. Çetin, Adana milletvekillerine "Adana'nın adının 'Yiğit Adana' olması için çaba göstermeleri" çağrısında bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Çukurova Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title