Haberler

Eski Bakan At Çiftliği Kurdu

Eski Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı İlker Tuncay, Antalya'nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği'ni hayata geçirdi.

Eski  Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı İlker Tuncay, Antalya'nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği'ni hayata geçirdi. 30'un üstünde safkan yarış atı bulunan Tuncay, "At ve binicilik benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya'da hayata geçirdim" dedi.

TBMM'de 20 yıl milletvekilliği yapan, Mesut Yılmaz başbakanlığındaki 48'inci Hükümet'te Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı görevini üstlenen İlker Tuncay, emekliliğini atlarıyla ilgilenerek geçiriyor. Zamanının çoğunu geçen yıl devraldığı Antalya'daki at çiftliğinde geçiren Tuncay, ırk atlarını tek tek tımarlıyor, beslenmelerini takip edip Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde düzenlenen yarışlara gönderiyor.

Arap, İngiliz ve Amerikan Mustang cinsi 30'un üzerinde atı bulunduğunu belirten Tuncay, onların her biriyle ayrı ilgilendiğini vurguladı. Atlarının 8'inin Ankara'da yarışta olduğunu, birkaç gün içinde döneceğini kaydeden Tuncay, şöyle dedi:

"At ve binicilik; benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya'da hayata geçirdim. Lara Horse Club'te amatör biniciler için de atlarımız var. Buraya gelenler binicilik kursu alabiliyor, çocuklar saatlik atlara binerek eğlenebiliyor. Anne ve babaları ise kahvaltı yapıyor, içeceklerini yudumluyor. Atların yanı sıra burada farklı hayvanlardan oluşan mini hayvanat bahçesi de minik ziyaretçilerimizin ilgi gösterdiği noktalar arasında."

Çiftlikteki yarışçı atların manejinin ayrı olduğunu belirten Tuncay, "Yarışlara katılan atlarımız eğitim atları arasında yer almıyor. Onların antrenmanları ve çalışma saatleri farklı" dedi.

Hafta sonları çiftliğin dolduğunu sözlerine ekleyen Tuncay, "Çocuklar burayı çok seviyor. Binicilik eğitimi alıyorlar, küçükler annelerinin gözetiminde at turlarına katılıyor, ardından kahvaltı yaparak eğleniyorlar" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Yılmaz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title