Haberler

Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanına Düzenlenen Silahlı Saldırı

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili, "Olay henüz çok taze sıcak bir hadise. Polisimiz, güvenlik güçlerimiz olayla ilgili her ihtimali dikkate alan bir çalışma yürütüyorlar. Ellerinde belli bulgular belli görüntüler var. Öncesine ilişkin belli bazı ön bilgiler var. Dolayısıyla bunlarla ilgili polisimiz, emniyet güçlerimiz değerlendirmelerini sürdürüyorlar. Bu olayın aydınlatılması için bütün gayretimizi sarf edeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, özel bir uçakla Diyarbakır'a gelerek, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın ailesine ve parti teşkilatına başsağlığında bulundu.

Havalimanından parti binasına gelen Yılmaz ve beraberindekiler, partililere başsağlığı temennilerini iletirken, dua ettiler.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada,"Bugün maalesef çok acı bir haber aldık. AK Parti Gençlik Kolları eski il başkanımız maalesef menfur bir saldırıyla hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine, bütün AK Parti camiasına sabır diliyoruz. Olay henüz çok taze sıcak bir hadise. Polisimiz, güvenlik güçlerimiz olayla ilgili her ihtimali dikkate alan bir çalışma yürütüyorlar. Ellerinde belli bulgular belli görüntüler var. Öncesine ilişkin belli bazı ön bilgiler var. Dolayısıyla bunlarla ilgili polisimiz, emniyet güçlerimiz değerlendirmelerini sürdürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, olayda kullanılan mermilerle ilgili balistik inceleme yapılacağını, bunun sonucunu bekleyeceklerini belirtti.

Menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanmasını dileyen Yılmaz, "Bu menfur saldırıları yapanlar inşallah en kısa sürede yakalanırlar ve adalet önünde hesap verirler. Biz bir hukuk devletiyiz, bütün delilleriyle bütün araştırmalarıyla birlikte hukuk önünde adalet önünde bu saldırganların cezalarını görmesi hepimizin en büyük temennisidir" diye konuştu.

"Bu olayın aydınlatılması içinde bütün gayretimizi sarf edeceğiz" diyen Yılmaz, Diyarbakır'da önceki gün terör saldırısında şehit olan 2 trafik polisi ve Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Fırat Sımpil'e de Allah'tan rahmet diledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasının da defalarca terör saldırılarına maruz kaldığına değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz AK Parti binası maalesef son haftalarda defalarca saldırıya uğradı. Bütün bu saldırılar, bütün bu hadiseler bir yandan da Diyarbakırımızın huzuruna, insanımızın huzuruna dönük saldırılardır. Bu vesileyle sebebi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, bütün terör hadiselerini, bütün bu şiddet hadiselerini lanetliyoruz. Diyarbakır halkı olarak Diyarbakır olarak güvenlik güçlerimizle birlikte bu hadiselere karşı her türlü dayanışma içinde olacağız inşallah. Diyarbakırımızın huzuru için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye devam edeceğiz. Bizim tek amacımız var; huzur içinde barış içinde bir toplum. Bir taraftan özgürlükler yaşayan, demokrasiyi yaşıyan her geçen süre içinde demokratik standartlarını geliştiren bir toplum, diğer yandan kalkınan, refahını artıran, yoksullukla, işsizlikle mücadele eden daha ileri yaşam standartlarına kavuşan bir toplum haline gelmek. Biz bu mücadelemizi devam ettireceğiz, AK Parti camiası olarak bizim derdimiz budur, insanlarımızı yaşatmaktır, insanımızı onurlu bir şekilde yaşatmaktır."

AK Parti olarak Diyarbakır halkına layık olmaya çalışacaklarını ve kentin kalkınmasına yönelik hizmetleri sürdüreceklerini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yaşanan bir takım olumsuz hadiseler moralimizi bozmayacak, aksine bizi daha çok kamçılayacak, daha çok koşturacağız daha çok gayret sarf edeceğiz. Halkımıza, insanımıza layık olmaya çalışacağız. AK Parti bu toplumun vicdanıdır. AK Parti'nin değerleri ile Diyarbakır'ın değerleri birdir ve ortaktır. Diyarbakır'ın yüzyıllar gerisine giden değerleri ne ise AK Parti'nin değerleri de o'dur. Çünkü, AK Parti Diyarbakır halkına Diyarbakır'a hizmet etmek için, insanımızın yaşadığı sıkıntıları gidermek için her türlü gayreti sarf etmeye devam edecek. Bu vesileyle sebebi ne olursa olsun, ister adli bir hadise olsun ister siyasi olsun, ister başka bir şey olsun, şiddete başvuran, bu toplumda şiddet kültürünü yaygınlaştırmaya çalışan herkesin karşısında AK Parti olacaktır, duracaktır. Sivil siyasetin temsilcisi olarak barışın, özgürlüğün, refahın, insan onurunun savunucusu olarak AK Parti üzerine düşeni yapacaktır, yapmaya devam edecektir."

"Ölürsek de böyle ölelim. Hak yolunda ölelim"

Yılmaz, konuşmasının ardından bir süre partililerle konuştu, Koca'nın hayatından kesitler anlattı. Daha sonra da beraberindeki heyetle Koca için Bediüzzaman Cami'nde düzenlenen taziyeye geçti. Koca'nın yakınlarına başsağlığında bulunan Yılmaz, baba Mehmet Koca'nın acısını paylaştı.

Baba Koca, Yılmaz'a,"Bize sıkılan kurşun, güvenlik birimlerine sıkılan kurşunla aynı kurşundur. Çünkü biz terörün yanında durmadık. Terörün yanlış olduğunu söyledik. Bunun bize yarar getirmeyeceğini söyledik. Neticesinin hüsran olduğunu söyledik. Yapmayın dedik" açıklamasında bulundu.

Bir Müslüman'ın yapması gerektiğini yaptıklarını ve Müslüman nasıl yaşıyorsa o şekilde yaşamaya çalıştıklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Ölürsek de böyle ölelim. Hak yolunda ölelim. Şuanda vicdanen rahatım. Çünkü Cenabı Allah biliyor ki biz ne kimsenin ölümünü düşündük, ne böyle bir yola girdik, ne böyle bir faaliyette bulunmayı tercih ettik."

Yılmaz ve beraberindekiler, taziye ziyaretinin ardından Ankara'ya döndü.

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Mehmet Koca Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

title