Haberler

Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın Öldürülmesi

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Sakarya, Kocaeli, Karabük ve Düzce'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Sakarya, Kocaeli, Karabük ve Düzce'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sakarya'da Orhan Cami'sinde kılınan namaz sonrası açıklama yapan AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Koca'nın yanı sıra terör olaylarında şehit düşen güvenlik gücü mensupları ve 13 yaşındaki Fırat Sımpil'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus" diyen Demir, "Rabbim bize, senin o büyük hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hakim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize senin gibi ismine yaraşır bir ömür yaşamayı nasip etsin kardeşim. Rabbim seni cennetine kabul etsin" dedi.

- Kocaeli

Körfez ilçesi Yeni Yalı Camisi'nde kılınan namaz sonrası açıklama yapan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da Koca'nın memleketi için, barış ve kardeşlik uğruna hayatını kaybettiğini belirterek, acılarının büyük olduğunu söyledi.

"Rabbim bizlere Koca'nın barış, kardeşlik hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketin her yerinde barış ve huzurun hakim kılınmasını, kardeşliğin daim hale getirilmesini nasip eylesin" diyen Ceyhan, "Yunus Koca kardeşimizin emeklerini boşa çıkarmayarak, bu davanın her zaman yanında olacak, anaların gözyaşlarının dinmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Allah kardeşimize rahmet etsin, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Namaza, Ceyhan'ın yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, partililer ve vatandaşlar katıldı.

- Karabük

Ulu Cami'de kılınan namazın ardından AK Parti Karabük Gençlik Kolları Başkanı Hakan Eren, Koca'nın yanı sıra terör olaylarında şehit düşen güvenlik gücü mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Partililer ve vatandaşların katıldığı cenaze namazı sonunda şehitler için dua edildi.

Düzce

Cedidiye Camisi'nde kılınan namaz sonrası açıklama yapan AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, Yunus Koca'nın hayatını kaybettiğini anımsatarak, büyük üzüntü ve acı içinde olduklarını söyledi.

Koç, terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet dilediğini dile getirerek, Koca'nın yazdığı şu dizeleri okudu:

"Ne güzel bahar gelecekti memleketime, Karadeniz dağlarında Horon tepecek, Cudi'de halaylar çekecektik beraber… Hayalet şehir Diyarbekir... Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için? Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri, bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri… Yuhh bize bee.! Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar efendi!"

Namaza, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Diyarbakır Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

title