Haberler

Eski Adalet Bakanı Ergin Açıklaması

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, partisinin tek başına iktidar olacağını belirterek, "HDP'nin barajı aşıp aşmamasına göre değişen bir Meclis aritmetiği oluşur.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, partisinin tek başına iktidar olacağını belirterek, "HDP'nin barajı aşıp aşmamasına göre değişen bir Meclis aritmetiği oluşur. Türkiye'nin istikrarı ve huzuru açısından da tek başına iktidarın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ergin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilere, AK Parti'de 3 dönemde 6 yıl grup başkanvekilliği ve 4,5 yıl Adalet Bakanlığı görevini yaptığını hatırlattı.

Ergin, "Bugün itibariyle 25. dönem milletvekili adaylarımızın tanıtımından sonra seçim çalışmalarında hem Hatay çalışmalarında bulunmaya hem de genel merkezimizin Türkiye'nin değişik yerlerinde ya da yurtdışındaki seçim merkezlerinde rotasyon usulüyle yapılacak görevlendirmelerde görev yapmaya gayret göstereceğim" diye konuştu.

Bir gazetecinin, AK Parti'nin Hatay milletvekili adayları ve 8 Haziran'dan sonraki döneme ilişkin değerlerdirmesini sorduğu Ergin, şunları kaydetti:

"Hatay AK Parti listesine baktığımız zaman benim dışımda milletvekili arkadaşlarımın hepsi aday olarak devam ediyor. Bu, kurumsal altyapının devam etmesi ve bölgenin ihtiyacını daha kısa sürede karşılanması açısından olumlu bir gelişme. Çünkü bu arkadaşlarımız Hatay'ın ihtiyaçlarını, sorunlarını geçtiğimiz 4 sene içerisinde yakinen gördüler. Dolayısıyla Allah nasip edip 8 Haziran'da mazbatalarını aldıklarında ne yapacaklarını bilen, 'Nerede kalmıştık' diyerek kolları sıvayıp, işbaşına geçebilecek arkadaşlarımızdır. Tabi ki AK Parti listelerimiz açısından en fazla sayıda adayımızın milletvekili mazbatası alması için hem çalışacağız hem de dualarımızı, temennimizi bunun için devreye koyacağız. AK Parti, tek başına iktidarına devam eder. HDP'nin barajı aşıp aşmamasına göre değişen bir Meclis aritmetiği oluşur. Türkiye'nin istikrarı ve huzuru açısından da tek başına iktidarın önemli olduğunu düşünüyorum."

Türkiye'nin, koalisyon dönemlerinde yorulup bitap düştüğünü, son 13 yıldır huzurlu ve istikrarlı bir dönem geçirdiğini vurgulayan Ergin, "Yatırımlarla Türkiye'nin altyapısını güçlendiren bir 13 sene gördü. Tabi ki dünyadaki dalgalanmalar, bölgedeki sıkıntılar zaman zaman bizi zorlasa da coğrafyamız bir huzur adasıdır" dedi.

Siyasi çalışmaların yoğun tempo ve fedakarlık gerektirdiğini ifade eden Ergin, şöyle konuştu:

"Eşinizden, ailenizden, dost çevrenizden önemli ölçüde sizi uzak tutan, ayıran ve çalışma alanlarınızı, saatlerinizi kısıtlayan bir mesai şeklidir siyaset. Bu açıdan çok yoğun bir tempoda geçen 14 sene. Bu 14 seneden sonra doğrusu hem Hatay açısından hem partim açısından bundan sonraki süreçte bireysel olarak yapabileceğim katkıları yapmaya devam edeceğim. Ama onun ötesinde bir miktar da kendime, aileme zaman ayırmayı arzu ediyorum. Bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Onun dışında kırılacak herhangi bir husus yok. Pek az siyasetçinin belki görebileceği süreçleri yaşamış birisiyim. Bu anlamda herhangi bir makam, mevki beklentimiz ya da hırsımız da söz konusu değil. İlimize, çevremize, ülkemize hizmet edebileceğimiz ortamlarda bulunmaya devam edeceğiz."

Toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Adalet Bakanlığı Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title