Haberler

Eski Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu anayasayı biz değiştirmeden, kaldırıp çöpe atmadan yeni Türkiye'yi kurma şansımız yok. Biz, yeni Türkiye diyoruz, güçlü Türkiye diyoruz" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir düğün salonunda, Sarıkaya Sivil İnisiyatif Platformu'nun düzenlediği "Yeni Türkiye Buluşması Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, mevcut anayasada birçok tuzak olduğunu söyledi.

Mevcut anayasasının darbe ürünü olduğunu ve her an bir yerinden bir olumsuzluk çıkma ihtimali bulunduğunu ifade eden Bozdağ, "İşte 367 böyle bir hortlak olarak Anayasa'nın bir maddesinden çıkarılan yanlış bir uygulamadır. Bu Anayasa içerisinde o kadar çok başka örnekler vardır. Bu Anayasa'nın içerisinde korkuyu gösteren çok somut düzenlemeler mevcuttur. Bu Anayasayı biz değiştirmeden, kaldırıp çöpe atmadan yeni Türkiye'yi kurma şansımız yok. Biz, 'Yeni Türkiye diyoruz, güçlü Türkiye diyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin tarihine, geleneklerine, kültürel ve siyasal mirasına en uygun sistem olduğunu dile getiren Bozdağ, başkanlık sisteminin ciddi bir şekilde tartışılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de, siyaset kurumunun, akademi ve medya çevrelerinin, başkanlık sistemini tartışmaktan, araştırmaktan ve konuşmaktan kaçtığını söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"AK Parti, seçim beyannamesine başkanlık sistemini koydu, siyasi partiler bunu konuşmak istemiyor. Şimdi soruyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu'na, 'Ne düşünüyorsunuz diye' gazeteciler soruyor? Oda cevap veriyor, 'Biz diktatörlüğe karşıyız, tek adamlığa karşıyız, biz kuvvetler ayrılığının yok edilmesine karşıyız.' Ona göre başkanlık sistemi budur. Üç tane cümle söylüyor, başka bir şey söylemiyor. Sayın Bahçeli'ye soruyorlar, 'Ne diyorsunuz, bak merhum Alparslan Türkeş de Dokuz Işık isimli kitabında böyle demiş, sen ne diyorsun' deyince oda, 'Ben Türkiye'nin eyaletlere bölünmesine karşıyım, Türkiye'yi bölecek bir sistemi biz istemiyoruz.' Oda uzak bakıyor, nedir başkanlık sistemi tartışmasına girmiyor. Selahattin Demirtaş'a soruyorlar, 'Biz olduğumuz sürece Türkiye başkanlık sistemine geçemez' diyor. Niye geçemez? Neyine karşısın? O da onu söylemiyor. Üniversite çevresine bakıyorsunuz, onlar da bu argümanları toplayıp hepsini beraber yazıp çiziyorlar, yeni bir şey söyleyen yok ama yaptıkları en önemli şey, bu konu gündeme geldiği zaman çaktırmadan konuyu değiştirip, gündemi başkalaştırıp, başka şeyleri konuşmak tartışmak istemeleridir. Niye kaçıyorlar anlamıyorum."

"Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu, ey Demirtaş, ey medya, ey üniversite neden başkanlık sistemini tartışmak, konuşmak istemiyorsunuz" diyen Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eğer biz bu meseleyi konuşursak, bu konuyu tartışırsak halk bunu dinleyecek, lehte olanları da dinleyecek, aleyhte olanları da dinleyecek sonuçta bir karar verecek. 'Halk bu tartışmalardan bizim aleyhimize bir sonuç çıkarır, başkanlık sistemine siz niye karşısınız' diye bizi sorgular diye endişe ediyorlar. O yüzden bence bu tartışmalara girmiyorlar."

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title