Haberler

Eşkel Sahili Kirlilikten Arındı

Güncelleme:

Bursalıların yaz aylarında denizle buluşma noktalarından biri olan ancak kirlilik yüzünden şikayetlere neden olan Eşkel sahili Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kirlilikten arındırıldı.

Eşkel'de hem sahil bandı hem de deniz içinde devam eden temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır ihmal edilen sahillerde büyük bir değişim yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 115 kilometre deniz ve 170 kilometre de göl sahiline sahip olan Bursa'nın sahil kenti kimliğini de öne çıkarmak amacıyla Mudanya, Gemlik, Karacabey ve İznik Gölü sahillerinde yoğun çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, deniz sezonunda Bursalıları daha temiz kumsallarda ağırlamaya hazırlanıyor. Bursalıların yaz aylarında denizle buluşma noktalarından biri olan Eşkel sahillerindeki kirliliğin sona erdirilmesi amacıyla bölgede hummalı bir çalışma sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, hem plajda hem de deniz içinde temizlik çalışması yaptı. Özel bir makine ile plajda kirliliğe yol açan atıklar toplanırken, kum da elenerek sahildeki kum kalitesi artırıldı. Öte yandan deniz içinde kıyıya yakın bölümlerde oluşan yosunlar da toplanarak, denizin temiz bir görünüm kazanması sağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Müfit Aydın ile birlikte Eşkel sahilinde son aşamaya gelen çalışmaları yerinde incelemedi. Ayrı bölgeye geçtiğimiz yıl geldiğini kirlilik ve koku yüzünden sahilde durmanın mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Sadece sahil düzenleme değil, bölgede kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Yapacağımız paket arıtma sistemiyle kanalizasyon atıkları denize akmayacak. Yaptığımız çalışmalarla halkımızın güzel bir tatil yapacağı sahillere kavuşuyoruz. Bölgemize ve Bursa'mıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Mudanya Gemlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title