Haberler

Eşinin Vücudunda Tornavidayla 43 Delik Açan Kocaya "Tahrik - Pişmanlık ve İyi Hal" İndirimi

* Eşi Hasret Çamoğlu'nu "kasten öldürmeye teşebbüs" ten suçlu bulunup önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yakup Kara hakkındaki ceza 11 yıl 3 aya indirildi.

* Eşi Hasret Çamoğlu'nu "kasten öldürmeye teşebbüs" ten suçlu bulunup önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yakup Kara hakkındaki ceza 11 yıl 3 aya indirildi.

Mahkeme ceza indirimini şu gerekçelere dayandırdı :

Sanığın eylemini kapılmış olduğu hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle tahrik altında işlemesi

Eylemin teşebbüs aşamasında kalması

Sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları ile pişmanlığı

Haber / Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Çekmeköy'de, 4 çocuğunun annesi eşi Hasret Çamoğlu'nu 43 yerinden tornavida ile öldürmeye teşebbüs eden Yakup Kara'nın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

"İYİ HAL İNDİRİMİ ALMADAN CEZALANDIRILSIN"

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldır süren yargılamanın karar duruşmasına tutuklu sanık Yakup Kara, şikayetçi Hasret Çamoğlu ve taraf avukatları katıldı. Hasret Çamoğlu'nun avukatı Perihan Meşeli, Çamoğlu'nun sistematik olarak şiddete maruz kaldığını belirterek, "Kadın cinayetlerinde erkek sanıkların otomatik olarak iyi hal indirimi aldıkları görülmektedir. Sanığın iyi hal indirimi almadan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Pişman hali yoktur. Ambulans dahi çağırmamıştır" dedi.

"KENDİSİNİ ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM"

Duruşmada son sözü sorulan sanık Kara da, "Ambulansı dahi beklemeden kendi imkanlarımla Hasret'i hastaneye gönderdim. Kendisini öldürmek istemedim. Kendisi beni cezaevindeyken de 7-8 kere ziyaret etti. Beraatime karar verilsin" şeklinde konuştu.

"ÖLDÜRMEK İSTESEYDİ, RAHATLIKLA ÖLDÜREBİLİRDİ"

Sanık avukatı Alican Aktay ise, suçun öldürmeye teşebbüs olmadığını savunarak, "Müvekkilim öldürmek isteseydi rahatlıkla eşini öldürebilirdi, önünde engel yoktu. Yaralama kastıyla hareket etmiştir. Mağdur Hasret'e gelen cinsel içerikli mesajlar nedeniyle öfkeye kapılan müvekkilim bu suçu işlemiştir. Haksız tahrik hükümleri uygulansın" dedi.

ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, İNDİRİMLE 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Yakup Kara'yı nikahli eşini kasten öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini kapılmış olduğu hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle tahrik altında işlediği ve eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları ile pişmanlığını da takdiri hafifletici neden kabul ederek cezayı 11 yıl 3 aya indirdi.

Mahkeme, sanık Kara'yı ayrıca çocukları Yağmur Kara'ya yönelik "Kasten yaralama" suçunu da işlediği gerekçesiyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN

4 dört çocuk sahibi olan Hasret Çamoğlu(Kara), boşanma davası açtığı eşi tarafından 8 Ağustos 2014 tarihinde 43 yerinden tornavida ile yaralandı. Hasret Çamoğlu komşuları tarafından hastaneye kaldırılırken, yakalanan Yakup Kara tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine avukatlar, Adli Tıp'tan gelen ve genç kadının hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını belirten raporla birlikte tekrar tutuklama talebinde bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 37 yaşındaki Yakup Kara 29 Ağustos 2014'te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından Yakup Kara hakkında, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"43 YERİNDEN TORNAVİDA DARBELERİ İLE..."

Dava sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Hasret Kara'nın avukatlarından Oya Meriç Eyüboğlu, "Hasret kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınlardan biri olabilirdi ölüme ramak kalmıştı. Ölümün kıyısından döndü. Vahşi bir şekilde 43 yerinden tornavida darbeleri ile ve bütünü de vücudunun baş, boyun, göğüs bölgesine yani ölümcül yerlerine gelen darbelerle çok ağır yaralandı. Bu saldırıya yapan tutuklanmamıştı. Mahallede kadınlar Hasret'in kapısı önünde nöbet tuttular. 11 yıl 3 aylık bir hapis cezası verildi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı bu davada. Yani Yakup Kara sadece takım elbiseli olduğu için iyi hal indirimi aldı. Neden uygulandı? Karşı tarafın 'Telefonunda mesaj gördüm' demesi nedeniyle uygulandı. Bu mesajlar var mı, yok. Yani mahkeme görmediği mesajları sanık erkeğin iddiasına dayanarak yeterli buldu ve haksız tahrik indirimi uyguladı" dedi.

Bir diğer avukatı Fulya Gürsoy ise, "Geç de olsa adalet tecelli etmiştir. Kadına ve çocuğa karşı şiddetin namus, örf, gelenek gibi hiçbir açıklaması olamaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Kara Çekmeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title