Haberler

Eşinin 17 Yıldır "Eli, Ayağı" Oldu - Amasya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hatun Semiz'in eşinin ceketini giydirmesi, eşine su vermesi Semiz çiftinin çocukları ile detay Mehmet Semiz'in konuşması Hatun Semiz'in konuşması Hatun Semiz'in eşini engelli aracına bindirmesi ve işine uğurlaması CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Hatun Semiz (45), ailesinin rızasını almadan evlendiği, bir kazada ellerini ve ayaklarını kaybeden eşi Mehmet Semiz'e (55) duyduğu aşk ile günlük yaşantısında adeta onun eli ve ayağı oluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hatun Semiz'in eşinin ceketini giydirmesi, eşine su vermesi

Semiz çiftinin çocukları ile detay

Mehmet Semiz'in konuşması

Hatun Semiz'in konuşması

Hatun Semiz'in eşini engelli aracına bindirmesi ve işine uğurlaması CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Hatun Semiz (45), ailesinin rızasını almadan evlendiği, bir kazada ellerini ve ayaklarını kaybeden eşi Mehmet Semiz'e (55) duyduğu aşk ile günlük yaşantısında adeta onun eli ve ayağı oluyor.

Üç çocuk sahibi Semiz çifti, yaşama sevinçleriyle, birbirlerine duydukları aşk ve sevgiyle çevresindekilere örnek oluyor. 30 yıl önce geçirdiği elektrik kazası sonucu ellerini ve ayaklarını yitiren Mehmet Semiz, daha sonra komşusunun kızı sara hastası eşi Hatun Semiz'le tanıştı.

Evlenme kararı alan Hatun ve Mehmet çiftinin aileleri, gençlerden birinin hasta, diğerinin engelli olması nedeniyle bu karara karşı çıktı.

Mehmet Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlenmelerine ailelerinin izin vermediğini ancak birbirlerine aşklarının bu engeli tanımadığını ve aileleri razı olmadan evlendiklerini söyledi.

"Eşim benim elim, ayağım her şeyim"

Eşiyle evlendikten sonra hayata tutunduğunu ve Suluova Sakatlar Derneği Başkanlığını yaptığını anlatan Semiz, şunları söyledi:

"Eşim komşumuzun kızıydı. Birbirimizi sevdik ama aileler engel oldu ve biz de kaçarak evlendik. Eşim benim elim, ayağım, her şeyim. Bugün yaşıyorsam önce Allah sonra onun sayesinde yaşıyorum. Bugün Sakatlar Derneği Başkanlığı yapıyorum eşimin sayesinde, çünkü beni hazırlayan giydiren ve topluma çıkaran eşim. Ben kaza geçirdikten sonra 5 yıl evden çıkmadım, hayata küstüm ancak hayatımın böyle devam etmeyeceğini anladım. Dışarıya çıktım insanlarla tanıştım, konuştum. Daha sonra hayatımın anlamı olan eşimle tanıştım ve evlendim. Eşimi çok seviyorum, o benim her şeyim. Bugün yaşıyorsam önce Allah sonra onun sayesinde yaşıyorum. Ona duyduğum aşkı ve sevgiyi tarif edemem. Allah ondan razı olsun. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin."

-"Elimizde olanlarla mutlu olmayı bildik"

Eşiyle evlenme kararı verdiğinde kolay bir yol seçmediği bildiğini ifade eden Hatun Semiz de şu değerlendirmede bulundu:

"Durumumuz çok büyük engeldi evet ama biz bu engeli aştık. Şimdi her şeyim var eşim, çocuğum, evim ve arabam. Allah'a şükürler olsun. Maddi açıdan da aramızda hiç sorun olmadı. Hep elimizde olanlarla mutlu olmayı bildik. Küçük sebeplerden dolayı ayrılan çiftlere üzülüyorum, şükretsinler hallerine ve bizim gibi insanları örnek alsınlar."

"Eşimdeki yaşama sevincini görerek onunla evlendim"

Evlenmeye karar verdiğinde ağır bir sara hastası olduğunu ancak evlendikten sonra daha sara krizi geçirmediği belirten Hatun Semiz, "Eşim beni doktorlara götürdü ve tedavi ettirdi. Şu an kullandığım ilaç sayesinde uzun yıllardır sara nöbeti geçirmiyorum. Eşim ve çocuklarımla çok mutluyuz ve huzurluyuz. Ben eşimde olan yaşama sevincini görerek onunla evlendim. Evlenmemize ailem karşı çıktı. 'Onun eli ayağı yok, sen de hastasın bakamazsın' dediler. Biz de kaçmaya karar verdik ve evlendik." sözlerine yer verdi.

Evliliğinden hiç pişman olmadığını anlatan Semiz, "Her gün eşimin protezlerini takıyorum, üstünü giydiriyorum, saçlarını tarıyorum ve derneğe gönderiyorum. Eşimi çok seviyorum. Allah yokluğunu göstermesin. Ben eşime duyduğum aşk ve sevgi nedeniyle ona hizmet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title