Haberler

Eşini Yakarak Ölümüne Neden Olan Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Güncelleme:

Mersin'de eşinin üzerine benzin dökerek yakıp ölümüne neden olan Halil İbrahim Akdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin'de eşi 25 yaşındaki Emine Akdoğan'ı üzerine benzin dökerek yakıp ölümüne neden olan 27 yaşındaki Halil İbrahim Akdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezadan herhangi bir indirim yapılmadı.

"KEŞKE BEN ÖLSEYDİM EŞİM YAŞASAYDI"

3 çocuk annesi Emine Akdoğan, 22 Mayıs 2016'da evin damında uyuşturucu yetiştiren eşi Halil İbrahim Akdoğan'a tepki gösterdi. Bu yüzden çıkan tartışmanın ardından Akdoğan, üzerine benzin döktüğü eşini yaktı. Ağır yaralanan genç kadın, hastanede 12 gün süren yaşam savaşını kaybetti. 'Eşe karşı canavarca hisle kasten yakarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Halil İbrahim Akdoğan, Bursa E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katıldı. Emine Akdoğan'ın babası Abdulkadir Avcıer, annesi Müzeyyen Avcıer'in de katıldığı duruşmada son savunmasını yapan Halil İbrahim Akdoğan suçsuz olduğunu iddia etti. Akdoğan, tartışma sırasında eşinin kendisine hakaret ve küfür ettiğini, 'Erkeksen yakarsın' deyince de kendisini kaybedip balkondaki benzini yere döküp evi yakmak isterken karısının da yandığını söyledi. Akdoğan, "Keşke ben ölseydim eşim yaşasaydı" derken, avukatı da tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Akdoğan'ı ağırlaştırmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Cezadan da herhangi bir indirim yapmadı.

HEMEN ÖLMESİNİ İSTEMEM

Duruşma çıkışında Abdulkadir Avcıer ile Müzeyyen Avcıer, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Abdulkadir Avcıer, "Ağırlaştırılmış müebbet kararı verildi. Bundan daha ağır ceza olamaz. Evladımı kaybettim, o içeride yatıyor. Acısını çeksin hemen ölmesini istemem. Şimdi sıra torunlarımda. Onları kaçırdılar, dava açıp alacağım, o aileye bırakmayacağım" dedi. Anne Müzeyyen Avcıer ise kararın ardından gözyaşlarına boğularak, "İçim biraz rahatladı" diye konuştu.

EMSAL KARAR

Sürecin istedikleri gibi tamamlandığını kaydeden Avcıer ailesinin avukatı Özlem Bulunmaz şu değerlendirmede bulundu:

"Yargılanma konusu eşe karşı işlenmiş bir kadın cinayetiydi. Ağırlaştırılmış müebbet kararı aldı. Karar, verilebilecek en ağır karar. Bu Türkiye için emsal bir karar teşkil edecektir. Dileriz ki kadın cinayetleri bu karardan sonra son bulacaktır. Henüz kesinleşmemiş olduğunu belirtiyoruz ancak ağırlaştırılmış müebbet kararı ile birlikte herhangi bir tahrik ve indirim de uygulanmadı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title