Haberler

Eşini Sopayla Dövüp Öldürmekten Yargılandı; 3 Yıl 4 Ay Ceza Alıp Tahliye Edildi

Haber Yüksel KOÇ İstanbul DHA Bağcılar'da, geçen yıl 2 Mayıs günü tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopa ile döverek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Celal Eripek, Bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Yüksel KOÇ İstanbul DHA

Bağcılar'da, geçen yıl 2 Mayıs günü tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopa ile döverek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Celal Eripek, Bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 13 aydır tutuklu olan Celal Eripek, kararla birlikte tahliye edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Celal Eripek ile tarafların avukatları katıldı.

SAVCI 'BİLİNÇLİ TAKSİRLE' CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan savcı Sinan Coşar, Celal Eripek'in 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek'e tekme, tokat ve sopa ile karnına vurduğunu belirtti. Maktül Remziye Eripek'in kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini hatırlatan savcı Coşar, maruz kaldığı darp olayının kronik kalp hastası olan maktulün efor ve stresini tetikleyerek ölümüne neden olduğunu belirterek, olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağının bulunduğunu söyledi. Savcı Coşar, Celal Eripek'in 'Bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını istedi.

KASITLA ADAM ÖLDÜRME SUÇU VAR

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Züleyha Gülüm ise sanığın daha önce de eşini ve kızını dövdüğünü belirterek, 'Kalp hastası bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetikleneceği ve ölümle sonuçlanacağı herkesçe bilinmektedir. Kalp hastası eşine fiziksel şiddet uyguladığında öleceğini bilmelidir. Sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılması gerekir diye konuştu.

Son sözü sorulan Celal Eripek ise 'Ben eşimi seviyordum. Çok üzgünüm dedi.

3 YIL 4 AY HAPİSLE CEZALANDIRILIP TAHLİYE EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Celal Eripek'i 'Bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan önce 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, bu cezayı 16 oranında indirerek 3 yıl 4 aya düşürdü. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi de gözönüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

TEYZESİNDEN TEPKİ...

Duruşmayı izleyen Remziye Eripek'in teyzesi Gülten Okta, hem cezaya hem de tahliye kararına tepki gösterdi. Yeğeninin evliliği boyunca işkence çektiğini, çocukları için buna katlandığını savunan Gülten Okta, 'Suçu neydi, onu öyle yaptı Adalet yerini bulsun, serbest bırakılmasın istiyorum dedi.

AVUKATLARI DA KARARA TEPKİLİ

Duruşmadan sonra bir basın açıklaması yapan müşteki avukatları da karara tepki gösterdi. Avukatlar adına açıklama yapan Züleyha Gülüm, kadın cinayetlerinin durdurulamamasının bir nedeninin de yargı sistemi olduğunu söyledi. Avukat Gülüm, 'Kadınlar öldüğünde ceza verilmesi konusunda yargı sistemi çok geri duruyor, erkekleri aklıyor. Çok kısa süreli cezalarla, erkekler, gerekli yaptırım uygulanmadan cezaevlerinden bırakılıyor. Bu davada da aynısı oldu ve taksirle öldürmekten 3 yıl 4 ay gibi çok düşük bir ceza aldı dedi.

Sanığın geleceği gerekçe gösterilerek iyi hal indiriminden yararlandırıldığını hatırlatan Avukat Gülüm, 'Oysa öldürülen müvekkil şu anda hayatta değil. Onun bir geleceği bile kalmadı. Sanık ise serbest bırakıldı. Bir kadın hiç öldürülmemiş gibi, 2 çocuğu annelerinden ayırmamış gibi, önünde kocaman bir hayat var. 17 yıldır evliler, 17 yıldır şiddet görüyor dedi.

İDDİANAMEDEN...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in 2 Mayıs 2014 tarihinde evinde tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darp ettiği, ardından da balkondan aldığı 69 santimlik sopayla dövdüğü belirtilmiş, yediği dayak sonucu fenalaşarak kusmaya başlayan Remziye Eripek'in eşi Celal Eripek tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği vurgulanmıştı.

Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporda, kronik kalp ve damar hastası olan Remziye Eripek'in yediği dayağın efor ve stresini tetiklediği, bunun sonucunda da ani kardiyak ölüme neden olduğu kaydedilmişti.

İddianamede, Celal Eripek hakkında, 'Yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Bağcılar İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title