Haberler

Eşini Öldürmeye Azmettirmeye 'İyi Halden' İndirim

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde 14 Mart 2013 tarihinde kayınbabası tarafından silahla ensesinden vurulan ve kaldırıldığı hastanede 25 gün sonra hayata tutunan hastane çalışanı 4 çocuk annesi Sabahat İlik’in (29) davası, 38. duruşmada sonuçlandı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde 14 Mart 2013 tarihinde kayınbabası tarafından silahla ensesinden vurulan ve kaldırıldığı hastanede 25 gün sonra hayata tutunan hastane çalışanı 4 çocuk annesi Sabahat İlik'in (29) davası, 38. duruşmada sonuçlandı.

3.5 yıldır tutuklu bulunan Sabahat İlik'in eşi Aydın İlik hakim karşısına çıktı. 16 yıl hapis cezası alan Aydın İlik iyi halden yararlandı. Sabahat İlik'in eşi Aydın İlik öldürmeye azmettirme suçundan 13 yıl 4 ay, tehdit suçundan da 1 yıl hapis cezası aldı. Gelinini ensesinden vuran ve hala firari olan Sait İlik ise aranıyor. Batman 2. Ağır Ceza Hakimliği'nde görülen duruşmada karar çıktı. Kararda Sabahat İlik'in tutuklu yargılanan eşi Aydın İlik'e, eşe karşı kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza 16 yıla indi. Aydın İlik'in duruşmasındaki iyi halinden dolayı ise 13 yıl 4 ay, tehdit suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi. Yargılama sonucunda Aydın İlik'in tutukluluk haline karar verildi.

Gelini Sabahat İlik'i ensesinden vuran Sait İlik firari olması nedeniyle dosyası ayrılarak başka bir dosya üstüne kaydedildi.

"Eşimi babam vurdu"

Duruşmada suçsuz olduğunu iddia eden Aydın İlik, "Eşimi babam vurdu. Babamın işlediği bir suçtan dolayı ben suçsuz yere yatıyorum" dedi.

14 Mart 2013 tarihinde Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde kayıt işlemleri yapan 4 çocuk annesi Sabahat İlik, hastaneye gelen kayınbabası Sait İlik tarafından tek kurşunla ensesinden vurulmuştu. Kayınbaba Sait İlik olay sonrası kaçarken, 25 gün yoğun bakımda kalan Sabahat İlik hayata tutunmuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

14 Mart Batman Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title