Haberler

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Güncelleme:

İzmir'de, boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sedat Çöl, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, karısını öldürdüğünü hatırlamadığını söyleyen Sedat Çöl'e verilen cezadan indirim yapmadı. Aynı davada Sedat Çöl'ü azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan B.İ., M.Ç. ve İ.M., delil yetersizliğinden beraat etti. Duruşmaya katılan Ferdane Çöl´ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş ile kardeşi Birdane Çağan, Çöl'ün yakınlarının beraat etmesine tepki gösterdi. 

“CİNAYETİ HATIRLAMIYORUM”

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yapılan son duruşmaya hakkında kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl, azmettirici olmakla suçlanan tutuksuz sanık B.İ., M.Ç. ve İ.M., ölen Ferdane Çöl´ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş, kardeşi Birdane Çağan ile “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyeleri katıldı. Kendisinden boşanmak isteyen Ferdana Çöl'ü 10 yerinden bıçaklamakla suçlanan Sedat Çöl son savunmasında, “Daha önceki ifadelerimde belirttiğim gibi olay anını hatırlamıyorum. Böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyuyorum.” dedi.

3 YIL SONRA KARAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra akli dengesi yerinde olduğu tespit edilen sanık Sedat Çöl hakkında mahkeme heyeti 3 yıl sonra karar verdi. Sanıkların son sözünü soran ve mağdur ailenin taleplerini alan mahkeme heyeti, yarım saat süren aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, boşanmak isteyen resmi nikahlı eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldüren Sedat Çöl'ü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Heyet, daha önce de eşini döverek işkence yaptığı tespit edilen Çöl'e verilen cezadan indirim yapmadı. Aynı davada azmettirici olmakla suçlanan tutuksuz sanıklar B.İ., M.Ç. ve İ.M. ise delil yetersizliğinden beraat etti.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Kararın okunmasından sonra Ferdane Çöl´ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş ile kardeşi Birdane Çağan, beraat kararına tepki gösterdiler. Kardeş Birdane Çağan, kararın bozulması için Yargıtay’a başvuracaklarını söyledi. Duruşmayı izleyen “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyeleri, karara tepki gösterirken, Adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyeleri adına konuşan Sanem Deniz Kural, diğer 4 sanığın ceza almamasından memnuniyetsizlik duyduklarını dile getirerek, “Katil Sedat Çöl’e herhangi bir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet verildi. Bu bizim yürüttüğümüz mücadelemizin bir kazanımıdır. Bu davada başka yargılanan sanıklar da vardı. Sedat Çöl ile birlikte onu azmettiren ve suça işbirliği yapmış olabilecek sanıklar vardı. Şüphe olmasına rağmen, hakim hepsiyle ilgili beraat kararı verdi. Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Temyize gideceğiz. Bu kadın katillerini meşrulaştırmaktır. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Anne Suna Maviş, Sedat Çöl’ü azmettirdiklerini iddia ettiği diğer 4 sanığında ceza almasını isterken, baba Fikret Maviş ise davadan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Öldürülen Ferdane Çöl’ün kardeşi Birdane Çağan da “Hepsini ben söylemiştim bunlar diye. Kendi elimle verdim ablamı onlara. Benim evimden götürdüler hepsini. Nasıl serbest bırakırlar? Nasıl içleri rahat ediyor?” diye feryat etti. Anne Suna Maviş açıklamanın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.  

ALİ GÖZETEN-FERRUH SERÇE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title