Haberler

Adana'da Eşini Öldüren Kocaya, Bu Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Güncelleme:

Eşini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanıp müebbet hapse mahkum olan Hacı D., Yargıtay'ın bozma kararı üzerine bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Adana'da nikahsız eşi 38 yaşındaki Hülya Işık'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanıp müebbet hapse mahkum olan 44 yaşındaki Hacı D., verilen cezayı az bulan Yargıtay'ın bozma kararı üzerine bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

ŞİDDET UYGULAMAYA BAŞLAYINCA ARALARI BOZULDU

İstanbul'dan gelerek Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'nde oturmaya başlayan Hacı Demirtaş, 2012'nin ocak ayında komşu köyde görüp beğendiği Hülya Işık'ı istetti. Sonra da resmi nikahsız olarak köy meydanında yöresel geleneklere göre düğün yapıp, evlendi. Demirtaş, iddiaya göre; bir süre sonra Işık'a şiddet uygulamaya başlayınca araları bozuldu.

EŞİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ

18 Haziran'da yediği dayakla hastanelik olan Işık, Kadıköy Köyü'nde oturan annesi Havva'nın evine sığındı. Işık'ın şikayeti üzerine Demirtaş'a 2 ay süreyle 'evden uzaklaştırma cezası' verilirken 'yaralama' ve 'tehdit' suçlarından 2 ayrı dava açıldı. Demirtaş, 28 Eylül 2012'de evden uzaklaştırma cezasının süresi dolduğu için kayınvalidesinin evinin giderek Işık'a "Yeniden birlikte yaşayalım" teklifinde bulundu. Teklifi kabul etmeyen Işık, jandarmaya haber verirken Demirtaş da ölüm tehdidinde bulunarak evden uzaklaştı. Geceyi narenciye bahçesinde geçiren Demirtaş, ertesi gün, koruma talebinde bulunmak için karakola gitmek üzere evden çıkan Işık'ı av tüfeğiyle göğsünden vurup öldürdü.

ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI

Cinayetin ardından kaçan katil zanlısı, Karaahmetli Köyü'nde bir arkadaşının evinde mutfak tezgahının altında yakalanıp, tutuklandı.

ÖMÜR BOYU HAPSE ÇARPTIRILDI

Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Hacı Demirtaş, "Beni aldattı, namusumu kirletti. Evlendiğimizde de kız değildi. Bunların araştırılmasını istiyorum. Beni aldattığı için öldürdüm. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, Hacı Demirtaş'ı ömür boyu hapse çarptırdı. Sanığın cinayetten önce de eşine karşı 'yaralama, hakaret ve tehdit' suçlarını işlediği için cezasında indirim yapılmadı

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU

Sanık avukatlarının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Hacı Demirtaş'ın cinayeti tasarlayarak işlediği gerekçesiyle verilen cezayı az bularak bozdu. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Hacı Demirtaş, bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay İstanbul Kadıköy Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

batı nın uşağı:

batının kuklası olmaktan çıkalım cinayet-terör-anarşi-tecavüz suçlularını hemen asalım. . . değilse türkiye batının mandasından çıkamaz

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title