Haberler

Eşini Öldürdüğü İddia Edilen Kocaya Müebbet Hapis

Boşanmak isteyen eşi Muhterem Göçmen'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Serdar Göçmen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Boşanmak isteyen eşi Muhterem Göçmen'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Serdar Göçmen'e müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serdar Göçmen ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son savunması alınan Göçmen, pişman ve üzgün olduğunu belirterek, "Eşimi çok seviyordum. Başımıza talihsiz bir olay geldi. Bir anlık refleksle gelişti. Çocuklarım perişan oldu. Size verdiğim hesaptan sonra en büyük hesabı çocuklarıma vereceğimi biliyorum. Ne zaman olur bilmiyorum ama bir gün çocuklarımın yarasını sarmak için uğraşacağım. Mahşerde de Allah'a hesap vereceğim. Vereceğiniz cezayı kabul ediyorum" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Serdar Göçmen'in, eşi Muhterem Göçmen'i kasten öldürdüğünün anlaşıldığını belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın eyleminde, maktulden kaynaklanan tahrik niteliğinde bir eylem tespit edilemediğinden "haksız tahrik" uygulanmasına yer olmadığına hükmeden heyet, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak sanığın cezasını müebbet hapse çevirdi.

Olayın geçmişi

Muhterem Göçmen, eşinden boşanmak için açtığı davada koruma talep etmiş, mahkeme de çağrıya dayalı koruma vererek, Serdar Göçmen'in eşine 200 metreden fazla yaklaşmamasına karar vermişti.

Olaydan bir gün önce Serdar Göçmen eşini görüşmek için çağırmış, çağrıyı kabul eden Muhterem Göçmen, polisi arayarak eşinin geldiğini bildirmişti. Bunun üzerine Serdar Göçmen polis tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Serdar Göçmen, olay günü iş yerine gittiği eşini 8 yerinden bıçaklamış, hastaneye kaldırılan Muhterem Göçmen hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra kaçtığı Eskişehir'de yakalanan Serdar Göçmen, tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Serdar Göçmen hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Davaya ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı ise Göçmen'in cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title