Haberler

Eşini Kaybedince 8 Çocuguun ve Kardeşlerinin Yükü Onun Omuzlarına Kaldı

Eşini kaybedince 8 çocuguun ve kardeşlerinin yükü onun omuzlarına kaldı

KOCAELİ - Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde eşi vefat eden ve 4 çocuğu ile 4 kardeşine kol kanat geren Muazzez Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara örnek oluyor.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde mütevazi bir evde yaşayan Muazzez Paliğa, eşini kaybettikten sonra ikisi üniversitede okuyan 4 çocuğuna ve 4 kardeşine tek başına sahip çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi'nden hayata tutunmak için destek alan, gündüz bulaşık yıkayarak, öğleden sonra temizlik yaparak evini geçindiren Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara kendilerine güvenmeleri halinde her şeyi başarabilecekleri mesajını veriyor.

Çocuklarımı büyütürken kimseye muhtaç olmamak için, çok çalıştım"

Eşi öldükten sonra zorlukların yavaş yavaş başladığını ifade eden Muazzez Paliğa, "Eşim vefat ettiğinde 4 çocuğumdan en küçüğü 1, en büyüğü 9 yaşındaydı. Herkes bana tek başına yapamayacağımı, evlenmem gerektiğini söyledi. Ben düşündüm ki; başka bir insan çocuklarıma asla bir baba olamaz. Çok mücadele verdim. Çalışmaya karar verdim. Çocuklarımı büyütürken kimseye muhtaç olmamak için" dedi.

"Annem vefat ettikten sonra ne yapacağımı bilemedim"

Çeşitli yerlerde gece gündüz çalıştığını kaydeden Paliğa, "Annem vefat ettikten sonra çalışamadım. Bir gün şimdiki milletvekilimiz, eski belediye başkanımız Cemil Yaman evime ziyarete geldi. Bana dedi ki Muzazzez, bundan sonra ne yapacaksın? Ben de ne yapacağımı bilmiyorum başkanım dedim kendisine. Kendisi de bir bakalım Allah büyük dedi. Birkaç gün sonra aradılar beni, işe aldık seni dediler. 7 senedir Dilovası Belediyesi'nde çalışıyorum. Allah razı olsun" diye konuştu:

"Onları kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorum"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de kendisine destek olduğunu ifade eden Paliğa, "İki çocuğum üniversitede okuyor. Diğerleri de lise öğrencisi. Onları kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorum. Büyük çocuğum şu anda üniversite son sınıfta. Ayrıca 4 kardeşim de yanımda. Küçük kardeşimi okuttum. Bir kardeşimi de evlendirdim Allaha şükür" açıklamasını yaptı.

"Ben iki işte değil, dört işte de çalışırım"

'Kadınlarımız yeter ki kendilerine güvensin' diyen Paliğa, "Benim gibi birçok eşi vefat etmiş kadın var. Çoğumuz farkına varamıyoruz. Yeter ki istesinler, yeter ki zamanları olsun. Ben iki işte değil, dört işte de çalışırım. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum demek lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Dilovası Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title