Haberler

Kocaya, Karısını İntihara Yönlendirmekten 28 Yıl Hapis İsteniyor

Güncelleme:

Adana'da, 7. kattan atlayarak canına kıyan karısını, intihara yönlendirmekle suçlanan kocaya, 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adana'da eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek şikayetçi olduktan sonra, 7'nci kattan atlayarak canına kıyan 19 yaşındaki Tuba Şahin'in eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin'in 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Silahla tehdit', 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi', 'Hakaret' suçlarından, 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

YEDİNCİ KATTAN ATLAYARAK YAŞAMINA SON VERDİ

Tuba Şahin, 6 ay önce demirci ustası Mustafa Şahin ile aşk evliliği yaptı. İddiaya göre, Mustafa Şahin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermeyerek genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Tuba Şahin, geçen 23 Mart'ta merkez Seyhan İlçesi'ndeki Denizli Polis Merkezi Amirliği'ne giderek eşinden şikayetçi oldu, ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. "Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir" diyen genç kadın aynı gün saat 01.00 sıralarında oturdukları apartmanın 7'inci katındaki evlerinin balkonundan atladı. Tek katlı işyerinin üstüne düşen Şahin, yaşamını yitirdi.


ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA SERBEST BIRAKILDI

Tuba Şahin'in ailesi kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını ileri sürüp şikayetçi olunca Mustafa Şahin tutuklandı. Ara kararla tahliye edilen Mustafa Şahin 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Silahla tehdit', 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi', 'Hakaret' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.



"EŞİME ŞİDDET UYGULAMADIM"

Eşiyle herhangi bir sorunu olmadığını ileri süren Mustafa Şahin, savunmasında şunları söyledi:

"Eşimin hem benim hem de kendi ailesiyle sorunları vardı. Anne ve babasını görmek istemiyordu. Olay günü beni işten aradı. Babasının anjiyo olacağını, oraya gitmek istediğini söyledi. Ben de tamam dedim. Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında işten çıktım eve gittim. Eşim, bana 'Sen adam mısın, erkek misin' gibi sözler söyledi. Daha sonra ailem de geldi. Delirmiş gibiydi, etrafa saldırmaya başladı. Yan odaya geçti, bilgisayarı ve abajuru kırdı. Benim boğazıma sarıldı. İtekleyince mutfağa gidip bıçak aldı. Bıçağı önce bana doğrulttu sonra kendi boğazına dayadı. Eşimin elinden bıçağı aldım ve ablamdan polisi aramasını istedim. Eve gelen polise eşimi teslim ettim. Ben eşimden eşim de benden şikayetçi olmayınca, eşimi polisler karakola götürdü. Oradan da ailesi almış. İntihar olayı da o günün gecesi oldu. Eşime yönelik herhangi bir şiddet uygulamadım. Eşimin psikolojik sorunları nedeniyle 2 kez hastaneye götürdüm."

Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuba Şahin 23 Mart Seyhan Evlilik Kadın Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

GencoMobil-IOS:

Adana Adana Adana ve yine Adana bu ne bicim yermis Adana denen Adana ??? Bak alin bu Adanayi burdan

7
2
yanıtYanıtla
123Mobil-ANDROID:

adana duzelmez arkadaşım duzelmez.

7
2
yanıtYanıtla
akifmobilWeb@haberler.com:

Adanayı nüfustan çıkarsınlar artık. O kadar pislik içinde bir tane güzel haber çıkmıyor.

8
0
yanıtYanıtla
hakimmobilWeb@haberler.com:

Însanlarin intaharına sebep olanlar cezalandırılmalı...

7
1
yanıtYanıtla
solin:

yazık oluyor onlarda ana kuzusu. . . evleniyorlar eziyet ediyorlar. . . gencecik kız kendine kıymış yazıktır günahtır yahu taşıyamayacagınız yüke girmeyin kardeşim bu ne rezalet analar ağlıyor gerisi hikaye olan genç bir cana oldu ağlayan yine anacıgı oldu hapiste yatsa ne yazar cıksa ne yazar. . . değişen ne olcak . . . . .

8
0
yanıtYanıtla
turkiyemmobilWeb@haberler.com:

koca biliyor karim bana sen erkekmisin dedigi zaman cinayete tesfikten cezasi hafifleyecek

6
1
yanıtYanıtla
BRUKSEL:

YINEMI MEKSIKA ARKADAS, BU SEHRIN SU SEBEKESINI DEGISTIRIN BASKA SEHRIN SUYUNU ICSINLER BELKI BISEYLER DUZELIR,

6
0
yanıtYanıtla
Serkan:

Adana ve Samsun bu tarz haberlerde başı çeken iller :)

3
1
yanıtYanıtla
SSS:

TABİ ÖLEN GİTTİ KENDİNİ SAVUNAMAYACAK İSTEDİGİNİ SÖYLE TABİ YIRTARSIN CEZADAN

3
1
yanıtYanıtla
Mükerrem:

Bence koca kravat taktıysa salın gitsin. İyi haline delildir. . .

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title