Haberler

Eşini 33 Bıçak Darbesiyle Öldüren Madencinin Yargılanmasına Başlandı

Zonguldak'ta, eşi 27 yaşındaki Selma İnam'ı 33 yerinden bıçaklayarak öldüren maden işçisi 29 yaşındaki Özden İnam'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı.

Zonguldak'ta, eşi 27 yaşındaki Selma İnam'ı 33 yerinden bıçaklayarak öldüren maden işçisi 29 yaşındaki Özden İnam'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı.

Geçen yıl 25 Ekim'de meydana gelen olayda maden işçisi Özden İnam, 2 çocuğunun annesi 8 yıllık eşi Selma İnam'ı, Karaman Beldesi'ndeki kayınpederinin evinin önünde 2 yaşındaki oğlunun gözü önünde 33 bıçak darbesiyle öldürdü. Olayın ardından olaya tanık olan çocuğunu alarak kaçan İnam, daha sonra jandarmaya giderek teslim oldu.

'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Özden İnam, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.  Özden İnam savunmasında, eşinin telefonunda başka bir kişiden gelen mesajı gördüğünü söyleyerek, şöyle konuştu:

"Eşime mesajın kimden geldiğini sordum. Biraz üzerine gidince bir kişinin kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Müşteri hizmetlerinden son 1 aylık telefon dökümünü aldım. Eşimin o kişiyle sürekli mesajlaştığını ve görüntülü konuştuğunu tespit ettim. Sonra bana her şeyi açıkladı. 3-4 aydır görüştüklerini söyledi. Boşanacağımı söyledim. 1 gün sonra adliyeye gittik. Biz babamla önden adliyeye girdik. Arkamızdan eşim annesiyle gelirken merdivende bayılmış. Ambulansla hastaneye kaldırdılar. Hastanede, hap içtiğini söylediler. 1 gün hastanede kaldıktan sonra eşim taburcu oldu. Annesinin evine gitti. Sabah evlerine gittim. Beni odada ikna etmeye çalıştı. İlişkiye girdik. Sonra işe gittim. Ertesi gün tekrar gittim. Bana, 'Benden bu kadar kolay kurtulamazsın. Beni aileme, herkese rezil ettin. Bunları demeyecektin. Adam olsaydın bunlar olmazdı. Bugün bile bana adamlık yapamadın' diyerek hakaret etti. Cebimde küçük çakı vardı. Onu çıkarttım. Sonrasını hatırlamıyorum."

Ölen Selma İnam'ın babası Sadullah Aytekin ise damadının olaydan 1 gün önce kızına zorla ilaç içirdiğini ileri sürerek, "Kızımı ilaçla öldürmek istedi. Olay günü bize geldiğinde kızıma odada zorla tecavüz ettiğini öğrendim" dedi. Anne Hanife Aytekin de "Kızım olaydan 1 gün önce adliyeye gittiklerinde yolda eşinin bıçak zoruyla kendisine hap içirdiğini söyledi. Kızım hastanede kendine geldiğinde olanları anlattı. 'Beni zaten öldürecek' diyordu. Kızım toprakta çürüyor. Bu da cezaevinde çürüsün" dedi. Selma İnam'ın ablası Selda Altunkaya ise kardeşi yere düştükten sonra sanığın bıçaklamaya devam ettiğini, onu engelleyemediğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, ölen Selma İnam'ın cep telefonu kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Karaman Selma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title