Haberler

Esin Güneş Davasında Tutuklama Kararı Çıktı

Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Esin Güneş olayı ile ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11.duruşmasında öğretmenin eşi Güven Güneş için tutuklama kararı verildi.

Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Esin Güneş olayı ile ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11. duruşmasında öğretmenin eşi Güven Güneş için tutuklama kararı verildi.

Siirt'te 24 Ağustos 2010'da eşi Güven Güneş ve taksici Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar ilçesinde "Kale" olarak bilinen uçurumun dibinde ölü bulunan 75'inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Güneş olayına ilişkin görülen davanın 11. duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmaya Güven Güneş, Beşir Üzüm'ün yanı sıra Esin Güneş ailesinin avukatları, ailesi, Berfin Kadın Danışma Merkezi, İHD Siirt Şubesi, DÖKH, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, EKH, DÖKH, BDP kadın meclisi üyeleri, Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, EPİDEM, DİKASUM, KADEM, Ceren Kadın Derneği, Bağlar Kadın Kooperatifi, Ekin Ceren Kadın Merkezi, Kardelen Kadın Merkezi, Bismil Nujin Kadın Merkezi, Lice Nujiyan Kadın Merkezi, Ergani Selis Kadın Merkezi, Çınar Jinvar Kadın Merkezi çalışanları, CHP'li kadınlar, DİSK ve KESK kadın komisyonu üyeleri, İMECE Kadın Derneği üyeleri, Türkiye Komünist Partili kadınlar katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve iki saat süren mahkemede savcı ve Esin Güneş'in avukatlarının sanıkların tutuklanma taleplerini değerlendiren mahkeme, verdiği 5 dakika aradan sonra sanık Güven Güneş'in Ortadoğu Üniversitesi'nden gelen raporlar ışığında 'Bilerek ve planlayarak adam öldürmek' ve 'Sanıkların kaçma şüphesi bulunduğu' gerekçeleriyle tutuklama kararı verirken, Beşir Üzüm için de denetimli serbestlik ve yurt dışı dışına çıkma kararı verildi. Duruşma verilen kararın ardından 13 Mart 2013 tarihinde erteledi.

Esin Güneş'in annesi Fariye Işık, duruşmanın ardından gözyaşlarını tutamayarak verilen karardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Adaletin yerini bulduğunu ifade eden Işık, bundan sonra başka Esinlerin ölmemesi için kadın katillerine ağır cezaların vermesini ve kızının katiline de müebbet hapis cezasının verilmesini istedi.

Esin Güneş'in avukatlarından Gökçesu Özgül ise mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, geçen sene nisan ayında olay yerinde yapılan keşifte de bilirkişi raporlarından kendiliğinden düşme olamayacağının ve kesin olarak itildiğinin belirtildiğini, son olarak ODTÜ'den alınan raporunda aynı yönde olmasından dolayı, savcının bugün görülen 11'inci duruşmada kasten ve planlayarak adam öldürmekten dolayı kaçama şüphelerinin olduğu gerekçiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istediğini ve mahkemenin de kaçma şüphesi olan Güven Güneş'i tutukladığını söyledi.

Yapılan bu açıklamaların ardından mahkemeye katılan kadın kurumları tarafından Siirt Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının ardından aile adına bir açıklama yapan Esin Güneş'in dayısı Mahmut Konuk, iyi çocukların yargılandığı davalarda adaletin gerçekleşmesinin zor olduğunu, ancak aile olarak dostları ve kadın kurulları ile birlikte yılmadıklarını ve son iki yıldır kanıt ve belge topladıklarını, kadınların örgütlülüğünün sıradan gösterilmek istenen bir cinayette suçluların tutuklanmasına ve ileride ceza yemelerine sebep olduğunu söyleyerek mahkeme süresince yalan ifade ile sanıklardan Beşir Üzüm için 'iyi çocuktur' diye tanıklık yapan Gökçebağ Karakol Komutanı ve olay yeri incelemesi yapan Tillo Karakol Komutanı'nın da yargılanması için hukuki girişimlerde bulunacağını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esin Güneş Bismil Siirt Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title