Haberler

Eşi ve Kayınvalidesini Bıçaklayan Sanığa 17 Yıl Hapis

Adana'da hemşire eşinin adına bankadan kredi çektiren kayınvalidesi ile eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen sanık, 17 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana'da hemşire eşinin adına bankadan kredi çektiren kayınvalidesi ile eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen sanık, 17 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Hadi Seyitoğlu (33), onu azmettirmekle suçlanan kardeşi tutuksuz Cabbar Seyitoğlu (31) ile hemşire eşi Meryem (26), kayınvalidesi Kudret Duran (53) ve avukatları katıldı.

35 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen Hadi Seyitoğlu, son savunmasında kayınvalidesinden yakınarak, şunları söyledi:

"Kayınvalidem Ceyhan'da 7 yıl boyunca bizi huzursuz edince Adana'ya taşındık. Yeni bir hayat kuracaktık. Ancak kendisi 50 metre yakınımızda ev tuttu. Olaydan bir gün önce eşimi öperek kendisine gönderdim. Benim haberim olmadan eşimin adına bankadan kredi çekti. Bir şey yapmadım. Ölmüş babama hakaret edince dayanamadım. Kim dayanabilirdi? Sevenleri kimse ayıramaz, eşim benden ben eşimden vazgeçmem."

Ağabeyini azmettirmekle suçlanan ve ağabeyi gibi 35 yıl hapsi istenen Cabbar Seyitoğlu da "Kudret teyze kayınları ve akrabaları ile sorunludur. Ağabeyim defalarca evine gidememiştir. Şu an kızının maaşı için çocuklarına bakmaktadır. Adaletinize güveniyorum." diye ifade verdi.

Kayınvalide Kudret Duran, damadından şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben çocuklarına baktığım için ağır ceza almasını istiyorum. Bundan sonra kendime, çocuklarıma ve eşime bir zarar gelirse bunlardan bileceğim." dedi. Kızı Meryem Seyitoğlu ise bir diyeceği olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Hadi Seyitoğlu'nu "eşini öldürmeye teşebbüsten" 11 yıl 6 ay, "kayınvalidesini öldürmeye teşebbüsten" ise 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 17 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Kardeşi Cabbar Seyitoğlu ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Levent Mahallesi'nde oturan Hadi Seyitoğlu, 15 Ekim 2015'te önce eşi Meryem'i sopayla dövdükten sonra bıçaklamış, ardından kaçan kayınvalidesi Kudret Duran'ı peşinden koşup yakalayarak sırtından bıçakla yaralamıştı. Olaydan sonra kaçan Seyitoğlu, 22 Kasım 2015'te yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title