Haberler

Eşi ve 2 Kızını Öldürdü, Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verdi

İzmir'in Buca İlçesi'nde, tartıştığı eşini, iki kızını öldürüp başına ateş ederek intihar girişiminde bulunan, ardından beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 55 yaşındaki Enver Özdemir, 3 kişiye can oldu.

İzmir'in Buca İlçesi'nde, tartıştığı eşini, iki kızını öldürüp başına ateş ederek intihar girişiminde bulunan, ardından beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 55 yaşındaki Enver Özdemir, 3 kişiye can oldu. Özdemir'in korneaları da, yine göz rahatsızlığı bulunan hastanelere nakledilecek.

Geçen salı günü Yenigün Mahallesi 267/3 sokak 5 numaradaki evde meydana gelen olayda, Enver Özdemir, önce 59 yaşındaki eşi Mekkiye Özdemir'i, ardından da kızları 34 yaşındaki Nesrin Özdemir ve 32 yaşındaki Duygu Özdemir'i tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından Enver Özdemir, kendi başına da ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan ve Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Özdemir'in beyin ölümü gerçekleşince, organları yakınları tarafından bağışlandı.

Enver Özdemir'in karaciğeri ve bir böbreği İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'ne, diğer böbreği İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, korneaları da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Kalbi ise nakledilemeyecek durumda olduğu için alınmadı.

HAYATA TUTUNDULAR

3 kişiyi öldüren ve kendisi de yaşamını yitiren Enver Özdemir'in karaciğeri, dün İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi'nde, Doç Dr. Ünal Aydın yönetimindeki ekip tarafından 8 aydır organ bekleyen 65 yaşındaki Şaziye Sağlam'a nakledildi. Nakilin üzerinden henüz bir gün geçmesine rağmen sağlık durumu iyi olan konuşmaya başlayan Sağlam, doktorlarının ve donör yakınlarının kendisine ikinci hayat şansı verdiğini söyledi.

Özdemir'in böbreklerinden birisi de, aynı hastanede aynı ekip tarafından, 47 yaşındaki Atilla Çıtak'a nakledildi. Bir firmada satış müdürü Çıtak'ın da, doğuştan börek rahatsızlığı bulunduğu, 5 aydır diyalize girdiği, nakil beklediği öğrenildi.

Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ünal Aydın, "Burada önemli olan bizlerin nakil yapması değil. Önemli olan bu organların bağışlanması. Ben organ nakli çağrısında bulunuyorum" dedi.

Enver Özdemir'in diğer böbreği de, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir hastaya nakledildi. Özdemir'in kornealarının da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne yapılacak ameliyatlarla hastalara ışık olacağı belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Enver Özdemir Medical Park Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title