Haberler

Eşi Öldürülen Kadının Tepkisi: Bizi Acıya Mahkum Ettiler

BOLU'da, taşeron firma sahibi patronu ile müteahhit arasındaki borç alacak kavgasında, bıçaklanarak öldürülen 24 yaşındaki Fatih Yılmazer'in 3 yıllık eşi 22 yaşındaki Esra Yılmazer, mahkemenin verdiği 10 yıl 10 ay hapis kararına tepki gösterdi.

BOLU'da, taşeron firma sahibi patronu ile müteahhit arasındaki borç alacak kavgasında, bıçaklanarak öldürülen 24 yaşındaki Fatih Yılmazer'in 3 yıllık eşi 22 yaşındaki Esra Yılmazer, mahkemenin verdiği 10 yıl 10 ay hapis kararına tepki gösterdi. Acılı eş, "10 yıl ne demek? Unutamayacağımız bir acıya mahkum ettiler bizi" diyerek gözyaşı döktü.

Geçen yıl haziran ayında Mengen İlçesi'nde meydana gelen olayda, TOKİ konutlarının su tesisatını yapan taşeron firma sahipleri Eşref Ç. ve Tuncay Ö., iddiaya göre müteaahit firma sahibi Ergin Keleş'ten parasını isteyince, tartışma çıktı. İlçe merkezindeki tartışmaya iki tarafın işçileri dahil olunca, kavga çıktı. Taşeron firmada çalışan Fatih Yılmazer, Ergin Keleş'in bıçak darbesiyle hayatını kaybetti.

'TAHRİK' VE 'İYİ HAL' İNDİRİMİ

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Ergin Keleş'e önce müebbet hapis verildi. Sonra bu ceza 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına düşürüldü. Karar üzerine ölen Fatih Yılmazer'in eşi Esra, annesi İmran, babası Nevzat Yılmazer adliye önünde gözyaşlarına boğuldu. Esra Yılmazer ile kayınvalidesi İmran Yılmazer, adliye önünde hıçkırı hıçkıra ağlayarak karara isyan etti.

'PATRONUNA YARDIM EDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ'

Yılmazer ailesi, avukatları aracılığıyla mahkemenin verdiği kararı Yargıtay'a taşıyarak itiraz etti. İnşaat malzemeleri satan işyeri bulunan Nevzat Yılmazer, oğlunun hiç kimseyle borç alacak ilişkisi olmadığını, sadece patronuna yardım etmek isterken öldürüldüğünü söyledi. Oğlunun taşeron firma sahipleri Eşref Ç. ve Tuncay Ö.'nün yanında işçi olarak çalıştığını ifade eden Nevzat Yılmazer, "Taşeron sahipleri ile müteaahit önce olay günü sabah bir hırdavatçıda kavga ediyor. Sonra ilçede toplanıyorlar. Ergin Keleş bıçak çekiyor. Oğlumun elinde hiçbir şey yok. Oğlum arkasından dolanıp bıçağı elinden atsın diye bacaklarına vuruyor. Başka bir amacı olsa kafasına vurur. Ama oğlumun yanındaki diğer arkadaşlar bir şey yapmıyor. Benim oğlum bıçaklanıyor. Patronuna yardım etmek istiyordu sadece" dedi.

'O ZAMAN HERKES ADAM ÖLDÜRSÜN'

Mahkemenin kararına da tepki gösteren Nevzat Yılmazer, "Değnek, pet şişe, terlik silah sayılıyor, hapis cezaları veriliyor. Ama 11 santimlik bıçak, bildiğiniz kama, adam öldürmek için taşınan bir alet. Dolandırmadık adam bırakmadılar Mengen'de, uçan kuşa borçları var. Buna 10 yıl hapis. Bunun üçte ikisini yatacak, 6.5 yıl sonra sokağa çıkacak. Bizim psikolojimiz bozuldu, mahvolduk, perişan olduk. 24 yaşında bir çocuk neyle yetişir? Ne hallerle yetiştirdim ben onu. O zaman herkes adam öldürsün. Ben de öldüreyim birisini 7 yıl yatıp çıkayım. Bu adalet mi?" dedi.

'YAŞANACAK ÇOK ŞEYLERİMİZ VARDI'

Acılı eş Esra Yılmazer de karara tepki göstererek, "Otopsi raporunu okudum. Bıçak kalbinin altına doğru 10 santim yarmış. 10 yıl ceza ne demek? 24 yaşında bir genç. 3 yıllık evliydik. Yaşanacak çok şeylerimiz vardı. Hiçbir acımız dinmiyor. Unutamayacağım biz acıya bizi mahkum ettiler. Benim yuvamı yıktılar. 24 yaşındaki eşimi toprağa verdim. Bunun bedeli 10 yıl olmamalıydı. Şaka gibi" diyerek gözyaşı döktü.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ergin Keleş Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title