Haberler

Eşi İçin Gelen Gürcü Gelin, Kayınvalidesiyle Bir Dünya Kurdu

Güncelleme:

Antalya'da evlenen ancak bir yılı dolmadan eşini kaybeden Gürcü gelin, 7 yıldır kayınvalidesiyle çocuğunu büyütüyor.

HATİCE ÖZDEMİR - Gürcistan'dan tatil için geldiği Antalya'da bir Türk genciyle evlenen ancak çocuğunun doğumuna 2 ay kala eşini kaybeden Igna Kurşun, kendisi gibi yalnız olan kayınvalidesiyle hayatın zorluklarına göğüs geriyor.

Yaklaşık 7 yıl önce turist olarak geldiği Antalya'da eşi İsmail Kurşun ile tanışan ve evlenme kararı alan Gürcistan uyruklu Igna Kurşun, önce Müslüman oldu. Türk usüllerine göre yapılan düğünle evlenen Kurşun, Serik ilçesindeki Dedeler Mahallesi'nde eşinin ailesinin yanına yerleşti.

Burada hiç alışık olmadığı bir hayatla tanışan Kurşun, eşi ve ailesinin yardımıyla Türkçe öğrendi. Eşiyle çocuğunu büyütmenin hayalini kurarken, doğuma 2 ay kala eşinin bıçaklanarak öldürülmesiyle dünyası kararan Kurşun, eşinden ayrı yaşayan kayınvalidesi Aysel Kurşun ile yaşamaya başladı.

Bahçe işleriyle uğraşmayı, çapa yapmayı, soba yakmayı kayınvalidesinden öğrenen Kurşun, kızına da kayınvalidesinin ismini verdi.

Eşini çok sevdiği için Türkiye'ye yerleştiğini söyleyen Kurşun, "Eşimle çocuklarımızla mutlu bir ömrün hayalini kurardık, çocuklarımızı birlikte büyütecektik ancak ilk evlilik yıldönümümüzü bile göremedik" dedi.

Gürcistan'a geri dönmeyi düşünmediğini, çocuğunu babasının hatıralarıyla büyütmek istediğini anlatan Kurşun, kayınvalidesiyle omuz omuza vererek, hayatın zorluklarını aşmaya çalıştıklarını belirtti. Eşinin ailesinin kendisini çok sıcak karşıladığını ve hiç yabancılık çekmediğini dile getiren Kurşun, "Artık burası benim memleketim oldu" dedi.

Türk vatandaşlığı için de müracaatta bulunduğunu ve kısa süre içinde başvurusunun kabul edilmesini beklediğini söyleyen Igna Kurşun, ismini de "Meryem" olarak değiştireceğini kaydetti.

"Igna, üçüncü kızım oldu"

Eşinden ayrı yaşayan Aysel Kurşun da oğlunun Gürcistan'dan bir gelin getireceğini söylediğinde olumsuz karşılamadıklarını ve kararı oğluna bıraktıklarını söyledi. 7 yıldır Gürcü geliniyle sorunsuz bir hayat yaşadıklarını dile getiren Aysel Kurşun, "2 kızım bir oğlum vardı, hayat oğlumu aldı ama bir kız daha verdi" diye konuştu.

Kurşun, torununun daha iyi şartlarda yetişebilmesi için mücadele ettiklerini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title