Haberler

Eşi Cezaevine Girince Kayınpederinin Evine Sığındı

"Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan açılan kamu davasının sonuçlanması üzerine 3 gün önce hapse girdi.

Karacabey ilçesinde bir genç, o dönemde 14 yaşında bir kız çocuğu olan bugünkü eşini kaçırdığı iddiasıyla 6 yıl önce hakkında açılan

"Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan açılan kamu davasının sonuçlanması üzerine 3 gün önce hapse girdi. Bunun üzerine genç kadın, çocuğuyla birlikte kayınpederinin evine sığındı.

Servet D, 2006'da kendisinden 5 yaş küçük olan 14 yaşındaki Ayşenur D'yi kaçırdı. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine Servet D. polis tarafından yakalandı. Daha sonra Ayşenur D'nin "severek" kaçtığını söyleyip, şikayetini geri alınmasına rağmen Servet D. hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde

"Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan kamu davası açıldı.

İnşaatlarda boyacılık yaparak geçimini sağlayan Servet D hakkında, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 2007'de, "Çocuğa karşı cinsel istismar" suçundan dolayı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerince 8 yıl 4 ay hapis kararı verdi.

Bu arada, 2008'de resmi nikah kıyan çiftin, 2009'da çocukları dünyaya geldi. Servet D, yargı sürecinde, yerel mahkemeye başvurarak, "mağdure" ile evlendiklerini belirterek evlenme cüzdanı fotokopisi, aile nüfus kaydını delil olarak sundu ve cezanın ertelenmesini talep etti.

Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan sanık Servet D'nin, yargılama sonunda, atılı mahkumiyetine dair Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı Haziran 2012'de onadı. Bunun üzerine Servet D, 3 gün önce hapse girdi.

Ayşenur D, yaptığı açıklamada, eşinin bir an önce serbest bırakılmasını isteyerek, "Kararın ardından kirada oturduğumuz evden ayrılıp, 3 yaşındaki oğlumla kayınpederimin evine sığındım. Devletin bize sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Kayınpeder Niyazi D. ise karara tepki gösterip, "Kanun şimdi bu kızı koruyor mu yoksa perişan mı ediyor- Ben günlük işlerle zor geçinen bir insanım, bu çocuğa ve annesine nasıl bakayım-" diye konuştu.

Öte yandan, Bursa Barosu'nun tahsis ettiği avukatla davayı takip eden ailenin, 2008'deki resmi nikaha ilişkin belgeleri Yargıtay'a göndermediği öne sürüldü.

Muhabir: Karacabey/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Karacabey Yargıtay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title