Haberler

Eshane'de Rumeli-Balkan-Trakya Rüzgarı Esecek!

Güncelleme:

Feshane, Rumeli-Balkan-Trakya günleri'nin kültür şölenine ev sahipliği yapıyor.

Feshane'de gelenekselleşmiş olan il tanıtım günlerine bir ilk ekleniyor; Rumeli-Balkan- Trakya günleri.500 yıl kadar Osmanlı Devleti hakimiyetinde olan Rumeli toprakları buram buram tarih kokar. Mimari alanda bıraktığı zengin tarihi güzelliklerin yanı sıra edebi alanda da bir çok eserin ve sanatçının doğduğu yerdir. Balkan ülkelerinde atılan her adımda Osmanlı'nın izlerine rastlamak mümkündür. Ve Feshane'de bu kültür sizinle buluşmaya geliyor.

5-8 Aralık tarihlerindeki bu kültür buluşmasına Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Kardelen Organizasyon Feshane'de ev sahipliği yapıyor. Tekirdağ köftesinden boşnak böreğine, peynir tatlısından kuzu çevirmeye kadar uzanan bir çok yöresel lezzet halkımızla buluşacak. Rumeli-Balkan-Trakya 'nın muhteşem sentezi dört gün boyunca Feshane'de sergilenecek. Rumeli Ekrem, Arif Şentürk,Grup Besa, Beyo, Orhan ve Kemal, Faruk Yılmaz, İmran Salkan dahil olmak üzere bir çok sanatçımız bizimle olacak. Ayrıca davetli sanatçılarımız, Şebnem Ferah, Muazzez Ersoy, Candan Erçetin, Raffet El Roman ve birçok sürpriz sanatçının da konserleri ile renk katacağı bu kültür şöleni, hem gözünüze, hem kulağınıza, hem de damağınıza hitap edecek. 5 Aralık tarihinde olan açılışta, bakanlar kurulu, belediye başkanları ve valilerle, devlet erkanlarının büyük destek ve katılımı ile şanına yakışır görüntülere sahne olacaktır. Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Eyüp Gostivarlılar Derneği, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı da Feshane'de olacak.

Geçmişten günümüze kültürümüzün en önemli yapı taşlarını içinde barındıran, Rumeli-Balkan-Trakya'nın, görücüye çıktığı bu tarihleri kaçırmayın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trakya Bölgesi Rumeli Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title