Haberler

Esev'den Muhteşem Final

ESEV kursiyerlerinin tüm yeteneklerini sergiledikleri etkinlikte, veliler ve izleyenler unutamayacakları bir gün yaşadı.

Bağlamadan kemençeye, Türk halk oyunlarından piyanoya kadar sanatın bir çok dalında eğitim gören yüzlerce öğrencinin performanslarını sergiledikleri Esenler Sanat Evi (ESEV) dönem sonu programı, katılımcılara unutamayacakları bir gün yaşattı.


Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hüseyin Hüsnü Kılıç, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, meclis üyeleri ve çok sayıda veli ile öğrenci katıldı. Salonu hınca hınç dolduran veliler, ESEV'de bir yıl boyunca gördükleri eğitimlerle elde ettikleri yeteneklerini sergileyen çocuklarını büyük bir zevkle izlediler. Bağlama kursu öğrencilerinin bağlama dinletisi ve halk oyunları ekibinin oynadıkları yöresel oyunlar ile başlayan program, ESEV öğrencilerinin hazırladıkları klibin izlenmesiyle devam etti.


NEY ÜFLEYEN ÇOCUK SUÇ İŞLEMEZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Sanat Evi'nden (ESEV) mezun olan öğrencileri kutlayarak, "Burada türkü söyleyen, ney üfleyen gençlerimizi her gördüğümde çok büyük heyecan duyuyorum. Çocuklarımızın çaldığı bağlamının her bir telinden çıkan tınıları ben yüreğimde hissediyorum. 2009 yılında göreve başladığımda; bu şehrin çocukları bağlama çalmalı, gitar çalmalı, ney üflemeli ve tiyatro oynamalı, sanatla ve kültürle buluşmalı diye düşünmüş ve Esenler Sanat Evi (ESEV) projesini hayata geçirmiştim. Muhalefet bize niye sanat evine para harcıyorsunuz diye sormuştu. Soruyorum size bağlama çalan ya da ney üfleyen çocuk suç işler mi? İşlemez. İşte bir şehri inşa etmek istiyorsanız yapmanız gereken de budur" dedi.


Göksu'nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, ESEV'de eğitim gören öğrencileri tebrik etti. Program Kaligrafi Eğitmeni Ahmet Yalçın'ın kaligrafi sanatını icra etmesiyle devam etti. Daha sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve protokol üyeleri, ESEV'de eğitim gören öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Bağlama Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title