Haberler

Eserlerin Açılış Fiyatı Belirtilmeden Satılacağı Müzayede Düzenlenecek

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait bazı eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi tarafından 21 Haziran'da gerçekleştirilecek müzayedede, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırmayla satılacak.

Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait bazı eserler, açılış fiyatı belirtilmeden teklif usulü arttırmayla satışa sunulacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi bir ilki gerçekleştirerek bedelsiz, arttırma usulüyle müzayede düzenleyecek.

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde 21 Haziran'da gerçekleştirilecek müzayedede, 107 eser alıcı bekleyecek.

Yalnızca özel davetlilerin ve koleksiyonerlerin katılımıyla düzenlenecek müzayedede satılacak eserler arasında 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, Osmanlı saray giysileri, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, karaflar, gece sürahileri, tespihler, kılıçlar, bohem şişeler, el yazması Kur'an-ı Kerim ve yemek takımları yer alıyor.

Sedef kakmalı sandık, Mahmut Celalettin ve Halim Özyazıcı gibi ünlü ustaların hat eserleri, fildişi ve bağa işlemeli mücevher kutuları, Beykoz cam eserleri, İznik sürahileri, Osmanlı nargileleri ve Osmanlı tuğralı eserlerin de aralarında olduğu 107 parçalık müzayedeye, özellikle koleksiyonerlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi sahibi Muzaffer Gültekin, ilk kez bu tür bir uygulamayla müzayede düzenleyeceklerini belirterek, amaçlarının antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak olduğunu kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title