Haberler

Esenyurt ve Sultangazi Terör Operasyonları: 7 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Esenyurt ve Sultangazi'de yapılar operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Esenyurt ve Sultangazi'de yapılar operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Esenyurt'taki operasyon ile ilgili şu bilgilere verildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmada PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde, Esenyurt'ta faaliyet gösteren kişilerin el yapımı patlayıcı temin edebileceği, bombalar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirebileceği yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda yürütülen çalışmalarda; Salı günü saat 20.40 sıralarında 6 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda; etki gücü bilye ile arttırılmış parça tesirli, fitil ateşlemeli basınç etkili el yapımı bomba, tabanca, bu tabancaya şarjör ve 4 fişek, muşta ile dijital malzeme ele geçirilmiştir"

İ.Ö.'YÜ VURAN SİLAH BULUNDU

Sultangazi'de operasyonla ilgili ise, "07.01.2015 tarihinde Sultangazi'de meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişiden elde edilen tabancanın yapılan balistik incelemesinde, bahse konu silahın 31.07.2014 tarihinde Sultangazi Mahallesinde PKK/KCK terör örgütü ile sol bir terör örgütü arasında meydana gelen silahlı çatışmada İ.Ö. isimli kişinin öldürülmesinde kullanıldığı tespit edilmiş, bahse konu kişinin tedavisinin ardından 14.01.2015 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" denildi.

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde iki grup arasındaki çatışmanın ortasında kalan 16 yaşındaki İ.Ö. hayatını kaybetmişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title