Haberler

Esenyurt'taki İş Kazası

Bazı işçi sendikaları, Esenyurt'taki inşaat şantiyesinde meydana gelen iş kazasını protesto etti.

Bazı işçi sendikaları, Esenyurt'taki inşaat şantiyesinde meydana gelen iş kazasını protesto etti.

DİSK, KESK, İstanbul Tabip Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan grup, kazanın yaşandığı inşaatın önünde toplandı.

"Fıtrat, kaza, kader değil, bunlar iş cinayeti" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz yaptı.

Türkiye'de her yıl asansör facialarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini veya yaralandığını ifade eden Solmaz, "Her yıl artan iş cinayetleri ülkemizde iş güvenliğiyle ilgili düzenlemelerin ne kadar sorunlu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.

Solmaz, teknik görevlilerin inşaatta incelemelerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Asansör kazasının sebebi; bir cıvata parçasının kopmasıdır. Cıvatalar, korozyon sonucunda ömrünü tamamlamış. Bir cıvatanın kopması ve ani frenleme sistemin devreye girmemesiyle asansör, 24. kattan zemine düşmüştür. Bu asansörler, inşaat devreye girdiğinde denetimden geçseydi, korozyona uğrayan malzeme değişseydi, bugün bu iş cinayetini konuşmayacaktık. Bunun bedeli yaklaşık 50 bin lira. Asansör üretici firmasının inşaat firmasından talep ettiği teklif budur. İnşaat firması bu teklifi pahalı bulmuş, bununla ilgili bir işlem yapmayıp, çalışmaya devam etmiştir. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın bedeli 50 bin liradır."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Tabip Odası Süleyman Solmaz Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title