Haberler

Esenyurt'taki Elektrik Kesintileri

BEDAŞ Genel Müdürü Atalay: "Mehterçeşme Mahallesi nüfusu en çok artan, dolayısıyla da tüketimin en yoğun olduğu ve şirketimiz tarafından en çok yatırımın yapıldığı bölgelerimizdendir" "Mahalle şu an 11 trafo merkezinden beslenmektedir.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay, Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nin nüfusu en çok artan, dolayısıyla da tüketimin en yoğun olduğu ve en çok yatırımın yapıldığı bölgelerden olduğunu belirterek, bazı sokaklarda, havaların soğumasına bağlı olarak sokakları besleyen alçak gerilim yer altı kablolarında meydana gelen kısmi arızanın giderilmesi için yeni kablolar tesis edilerek enerji verildiğini bildirdi.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Esenyurt'un nüfus yoğunluğu hızla artan ve yoğun bir yapılaşmanın söz konusu olduğu ilçelerin başında geldiğini, nüfus yoğunluğuna bağlı olarak elektrik tüketiminin de sürekli arttığını belirtti.

Kısa bir süre önce Metrobüs yolunun tamamlandığını, E-5 Metrobüs duraklarına yakın konumda bulunan Mehterçeşme Mahallesi'ndeki mevcut konutların faal hale geldiğini, hızla yeni binaların da tamamlanarak, (yaklaşık 5 ayda binaların bitirilmektedir) yerleşimin artarak devam ettiğini aktaran Atalay, şu bilgileri verdi:

"BEDAŞ Avcılar Elektrik Dağıtım Bölgesi sorumluluk alanının toplam nüfusu 1,5 milyondan fazladır ve 600 binden fazla elektrik abonesi bulunmaktadır. Sadece 2013 yılının ilk 11 ayında bölgede 40 bin yeni abonelik yapılmış ve elektrik tüketimi başlamıştır. Haberlere konu olan Esenyurt ilçesinde 2013 yılında 25 bin yeni elektrik aboneliği yapılmış ve bu rakam toplam abone artışının yüzde 62'sine tekabül etmektedir. Son günlerde kesintilerin olduğu Mehterçeşme Mahallesi'nde 2013 yılında yapılan elektrik aboneliği ise 3 bin adettir.

İstatistiksel olarak görüleceği üzere, Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi de nüfusu en çok artan, dolayısıyla da tüketimin en yoğun olduğu ve şirketimiz tarafından en çok yatırımın da yapıldığı bölgelerimizdendir. Mehterçeşme Mahallesi, şu an 11 trafo merkezinden beslenmektedir. Arz talep dengesini sağlamak için şirketimiz tarafından yeni orta gerilim (OG) irtibatları yapılmış ve halihazırda bu hat yarı kapasitede çalışmaktadır. 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında yeni trafo tesisi, trafo kapasite artışı yapılmış, ayrıca 20 sokağın alçak gerilim hatları yer altına alınmıştır. Yatırım çalışması yapılan sokaklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır."

"Orta gerilim kesintisi yaşanmamıştır"

BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, son günlerde tüm mahalleyi etkileyen herhangi bir orta gerilim kesintisi veya trafo arızası yaşanmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak bazı sokaklarda havaların soğumasına bağlı olarak sokakları besleyen alçak gerilim yer altı kablolarında kısmi arıza meydana gelmiş, sorunun giderilmesi için yeni kablolar tesis edilerek enerji verilmiştir. Yapılan test sonucunda yer altı enerji kablolarının yanmasının, havaların soğuması ile birlikte yeni binaların ısınma amaçlı elektrikli aletlerinin yoğun kullanılmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yanan enerji kablolarının yerine, kapasite artışı sağlayacak şekilde yeni kablo tesisi, havai hat alpek kablo tesisi yapılarak yük bölümleri yapılmış ve enerji verilmiştir.

Son günlerde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı arızalara müdahale ve mevcut şebekemizin işletimi için yeterli sayıda ekip bulunmaktadır. Talebin karşılanması ve arızaların kalıcı çözümü için yatırım planı çerçevesinde hazırlanmış olan projeler (ilave trafo, AG, OG kablo tesisleri) ivedilikle yükleniciye teslim edilmiş ve tesis çalışmalarına başlanmıştır. İlgili Belediye Başkanlığı ile görüşmeler yapılmış, yeni trafo yerleri temin edilerek yeni trafo merkezleri tesisi çalışmalarına başlanmıştır."

"Tüm ekip gece-gündüz yoğun emek verdi"

Atalay, meydana gelen arızaların hızlı bir şekilde giderilmesini sağlamak açısından BEDAŞ Avcılar Elektrik Dağıtım Bölgesi bünyesinde yer alan 6 yeraltı kablo ekibi, 5 Hidrolik Platformlu Araç ve diğer ekipmanlar ile 7/24 müdahaleler yapıldığını, gerekli durumlarda diğer bölge müdürlüklerinden ekip takviyesi yapılarak birçok arızanın giderildiğini bildirdi.

Bu arızaların giderilmesi sürecinde; ekipler tarafından 1500 metre havai hat alpek kablosu, 1600 metre 3x120+70 mm2 yer altı kablosunun tesisinin gerçekleştirildiğini belirten Atalay, "12.12.2013 tarihinde yapılan çalışmalarda; proje mühendisi, kontrol mühendisi, topoğraf görevlendirilerek, 4 yeni trafo yerleri için çalışmalar tamamlanmış, trafo tesis edilmeye başlanmış, 3600 metre 34,5 kV orta gerilim kablosu, yaklaşık 3000 metre 1 kV alçak gerilim kablosu tesisi ve montaj çalışmaları devam etmektedir" bilgisini verdi.

BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, İstanbul Avrupa Yakası'na mevcut hava koşullarında, elektrik dağıtım hizmetini aksatmadan sağlamak için hem büroda hem sahada olmak üzere gece-gündüz tüm BEDAŞ personelinin yoğun emek verdiğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Atalay Esenyurt İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (2)

tugba aydin:

Elektirik nezaman gelicek

0
0
yanıtYanıtla
Recep çalmobilWeb@haberler.com:

13.12.2014 saat 22:30 dan 01:50 mehterçeşmede elektrik yok bebeğimiz var hava soguk ne yapmalıyız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title