Haberler

Esenyurt'taki Cami Olayında 1 Kişi Gözaltında

Esenyurt muhammeddiye Camii'ne bu sabah gelen şüphelilerin, camiye girip ortalığı dağıttıkları, çıktıktan sonra da tehdit savurdukları iddiası üzerine polis çalışma başlattı. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma sonucu, verilen eşkal bilgileri değerlendirildi. Ayrıca çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Şikayetçilerin belirttiği saatlerde ve öğle saatlerinde cami çevresinde dolaştığı belirlenen 1 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Z.K.'nın, biri uyuşturucu kullanmaktan 3 ayrı suç kaydının bulunduğu belirtildi. Şüphelinin, Esenyurt Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

DUVAR SAATİNİ ÇALMIŞ

Emniyet de gözaltı olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Bahse konu olay ile ilgili kamera çalışması yapılmış ve kamera görüntülerinde cami içerisinde bulunan duvar saatini aldığı tespit edilen Z.K. (28) isimli erkek şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahsın yapılan incelemesinde; uyuşturucu madde ticareti yapmak ve asayişe müessir olaydan kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiş olup, konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir."

VALİ MUTLU OLAYI KINADI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Esenyurt'taki Muhammediye Camii'nde meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı.

Yeşilköy'deki Polat Renaissance Oteli'nde bazı Alevi Bektaşi derneklerinin verdiği iftar yemeği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, şunları söyledi:

"Tabii bu hepimizi fevkalade üzen bir olaydır. Öncelikle şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Çünkü camiler ve bütün ibadethaneler Allah'a ibadet edilen kutsal mekanlardır. Bizim bunları korumamız gerekir. Burada camiye, ağırlıkla Caferi kardeşlerimizin gitmiş olduğu camiye saldırı hepimizi çok üzmüştür. Ama dünden beri Emniyetimiz çok yönlü olarak takip etti. Bugün 1 kişiyi gözaltına aldık. Bu tür olaylara fırsat vermeyeceğiz. Yeltenenleri de adalet önüne mutlaka çıkaracağız. Bunlar bizim için çok önemli olaylardır. Hiçbir Müslümanın camiye veya herhangi bir kutsal mekana saldırmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bir provokatif eylemdir. Nefretle kınıyoruz. Şüphelinin yargılanması sürecinde ortaya çıkacak durum yargının takdiridir." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Esenyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title