Haberler

Esenyurt'ta Polis Müdahalesi(2)

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in ölüm yıldönümünde Esenyurt meydanında toplanan gruba polis müdahale etti.

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in ölüm yıldönümünde Esenyurt meydanında toplanan gruba polis müdahale etti.

HDP'Lİ BULDAN: MASAYA OTURMALARINI TALEP EDİYORUZ

Esenyurt meydanında " Öz yönetimle örgütleniyoruz" yazılı üzerinde Paris'te ve Silopi'de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı pankartın arkasında toplanan gruba, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi

Grubun ölenler için saygı duruşunda bulunmasının ardından konuşan Pervin Buldan Paris, "Bu gittiğiniz yol, yol değildir. Sokağa çıkma yasaklarını bütün ilçelerde kaldırarak halkın talep ettiği ne varsa bunu dikkate almaları ve bu talepte masaya oturmalarını bir kez daha buradan talep ediyoruz. Evet çözüm müzakere masasındadır. Çözüm, diyalog halinde sorunları çözme temelinde birbiriyle konuşma ve anlaşma yöntemindedir. Tankla, topla, tüfekle, havan toplarıyla, güvenlik güçlerinin zoruyla, zulümle bu iş çözülmez, masada konuşarak mutabakat sağlayarak çözülür" dedi.

POLİSTEN SU VE GAZ İLE MÜDAHALE

Buldan'ın konuşmasının ardından grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından grup, Esenyurt Meydanı'nda oturma eylemi yapmak istedi. Bunun üzerine polis, basın açıklamasının ardından gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grubun dağılmaması üzerine kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan grup da polise havai fişeklerle polise saldırdı. Polis ekipleri ara sokaklara dağılan göstericileri yakalamaya çalıştı ve bir iş merkezine girerek göstericileri aradı. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar da biber gazından etkilenirken bazı esnaf da kepenk kapattı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakine Cansız Fidan Doğan Esenyurt Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title