Haberler

Esentepe Yeni Meydanına Kavuşuyor

Serdivan Belediyesi, Bahçelievler, Kazımpaşa ve Kemalpaşa’dan sonra şimdi de Esentepe’de yeni meydan çalışmalarına başladı.

Serdivan Belediyesi, Bahçelievler, Kazımpaşa ve Kemalpaşa'dan sonra şimdi de Esentepe'de yeni meydan çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Esentepe mahalle meydanı projesinde ilk kepçe vuruldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin yeni bir sosyal alana daha kavuşacağını söyledi. E-5 karayolu üzerinde Esentepe-Sakarya Üniversitesi giriş kavşağındaki 5 bin metrekarelik alanda kurulacak meydan açık otoparkı, sosyal donatıları, dinlenme alanları ve kafeteryası ile bölge halkının yanı sıra şehirler arası seyahat için bu güzergahı kullanan vatandaşların da yeni durağı olacak.

Bin 600 metre özel baskı beton uygulaması ve 3 bin 300 metrekare çim alandan oluşacak meydanın peyzajı ise yılın her günü yeşilliğini koruyan bitkiler kullanılarak yapılacak. Proje kapsamında Esentepe Muhtarlığı da meydan içerisinde kurulacak yeni binasında vatandaşlara hizmet verecek. Başkan Yusuf Alemdar, Büyükşehir Belediyesi tarafından doğalgaz ve kanal çalışmaları tamamlanan Esentepe'nin cadde ve sokaklarının da sıcak asfaltla kaplandığını ve modern hale getirildiğini belirterek, "Esentepe mahallemiz şimdi de meydan projesi ile adından söz ettirecek. Projemizin şimdiden Esentepeli hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Serdivanımız'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçelievler Kemalpaşa Serdivan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title