Haberler

Esenlerli İzciler Sarıkamış'ı Isıttı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyesi izciler, 1914 yılında 90 bin askerimizin donarak şehit düştüğü 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'na çıkarak şehitlerine karşı vefa borcunu yerine getirdi. 22-27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'na katılan Esenlerli izciler, 5 gün boyunca Kars- Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden şehitleri anmak için gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. Kampa; Kulüp Sorumlusu Feyzullah Sert ve Hakan Bay'ın yanı sıra; İzcilik Kulübü liderleri Ziya Çandır, Abdullah Hacıdoğan ve izciler katıldı.

ATALARINI YÂD ETTİLER

İzciler kamp öncesinde Erzurum'da bir araya geldi. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'ni ziyaret ederek, dualarla atalarını yâd etti. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'nde dualar ederek, karla kaplanan şehit mezarlarını temizledi. Atalarını yâd eden izciler, daha sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesine otobüslerle hareket ettiler. Gaziler Köyü'nün 100 yıl önce Sarıkamış Harekâtı ile alınmasının ardından 85'inci Alay sancağının, köy camisindeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Gaziler Jandarma Komutanlığı'ndan Mehmetçikler Alay Sancağı'nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. Daha sonra törene katılanlar Bardız Şehitliği'ne giderek dualar ettiler.

EKSİ 40 DERECEDE KAMP KURDULAR

Esenlerli izciler, Sarıkamış şehitlerini anmak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Allahuekber Dağları'na yaklaşık 5 saat süren bir tırmanış yaptı. Hava sıcaklığının gece -40 dereceyi bulduğu dağlarda açtıkları çadırlarda uyudular. İzciler zirvede şehitlerin kabirleri başında dualar okudular.

MANEVİ HAZ DUYDUK

Allahuekber Dağı'nda manevi olarak büyük haz aldıklarını belirten izciler, "Atalarımızın dedelerimizin bin türlü zorluklara nasıl katlandıklarına da şahit olduk. Biz üşütmez kıyafetler içinde üşürken, dedelerimizin eldivensiz, paltosuz, potinsiz çorapsız buralarda nasıl zorluklar içinde savaştıklarını birebir yaşadık. Şehitlik mertebesi en yüksek mertebe ama Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu etkinliğe katılmamız için bize maddi manevi destek veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya da teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sarıkamış Esenler Çandır Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title