Haberler

Esenlerli Gençlere 'ŞİİR Dinletileri'

Güncelleme:

Esenlerli gençler, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Şiir Dinletileri" programıyla, Türk edebiyatına damga vuran şairleri daha yakından tanıyor.

Esenlerli gençlerin hayata ve sanata dair tüm alanlarda etkin olabilmesi için çeşitli programlar düzenleyen Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü'nün, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "Şiir Dinletileri" programı devam ediyor.

Dil bilincinin toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 'Meçhul Kaptan' lakaplı şair Niyazi Gedik, Esenlerli gençlerle bir araya gelerek Türk edebiyatına damga vuran şairlerin şiirlerini seslendiriyor.

Programda Gedik, Türk edebiyatının altın sayfalarına giren şairlerin edebiyat dünyasına ışık tutuyor, şiir analizleri yapıyor ve gençlerle şiir alanındaki tecrübelerini paylaşıyor. O gün hayatı anlatılan şairle ilgili soruların da sorulduğu programda, doğru cevabı veren 5 kişi de şairin bir kitabıyla ödüllendiriliyor. Ekim ayında başlayan ve her ay farklı bir şairin şiirlerinin seslendirileceği program, Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'nde düzenleniyor.

İLK KONUK; SEZAİ KARAKOÇ

"Şiir Dinletileri" programı kapsamında Şair Niyazi Gedik, ilk olarak şair Sezai Karakoç'u ve Türk edebiyatına iz bırakan eserlerini Esenlerli gençlere anlattı. Üstadın Mona Rosa, Sürgün Ülke, İstanbul Gazeli gibi önde gelen şiirlerini seslendiren Gedik, Karakoç'un edebiyat dünyasına katkılarını da gençlere aktardı.

Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Hasan Taşçı'nın da katıldığı programda, gençlere Esenler ve şair Sezai Karakoç'la ilgili sorular yöneltildi. Sorulara doğru cevabı veren 5 genç, üstat Sezai Karakoç'un "Gün Doğmadan" adlı şiir kitabıyla ödüllendirildi. Ayrıca programa katılan tüm konuklara da içinde Karakoç'un şiirlerinin yer aldığı bir CD hediye edildi.

11 ŞAİR DAHA ANLATILACAK

Her ay farklı farklı şairlerin şiirlerinin seslendirileceği ve tanıtılacağı "Şiir Dinletileri" programı kapsamında 21 Aralık Cumartesi günü, saat 18.00'da, milli şair Mehmet Âkif Ersoy Esenler'de anılacak. Tamamı Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'nde düzenlenecek ve Mayıs ayında sona erecek programlarda sırasıyla; Ocak ayında Arif Nihat Asya ve Abdurrahim Karakoç, Şubat ayında Yavuz Bülent Bakiler ve Nurullah Genç, Mart ayında Yunus Emre ve Mevlana, Nisan ayında Yahya Kemal Beyatlı, Erdem Bayazıt ve Ekrem Kaftan, Mayıs ayında ise Necip Fazıl Kısakürek Esenlerli gençlere anlatılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Büyükdeniz Sezai Karakoç Türkiye Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title