Haberler

Esenlerli Çocukların Boğaz'da İlk İftar Heyecanı

Esenler Belediyesi düzenlediği organizasyonda yaklaşık bin çocuk, aileleri ve Suriyeli arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Boğazı’nda düzenlenen tekne turuyla oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı.

Esenler Belediyesi düzenlediği organizasyonda yaklaşık bin çocuk, aileleri ve Suriyeli arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tekne turuyla oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı.

Esenler Belediyesi Ramazan ayının ilk iftar yemeğini çocuklara ayırarak İstanbul Boğazı tekne turunda bir program organize etti. Yaklaşık bin çocuk ailesiyle birlikte Esenler Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Çocuklar, iftar öncesi animasyon ekiplerinin gösterileri ile keyifli dakikalar geçirdi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun da katıldığı iftar programında bir araya gelen çocuklar dualarla birlikte oruçlarını açarak Suriyeli arkadaşlarıyla da aynı sofrayı paylaştı. Edilen duaların ardından oruçlarını açan çocuklara daha sonra bir Osmanlı geleneği olarak bilinen "diş kirası" adı altında çeşitli hediyeler de verildi.

Arkadaşlarıyla birlikte tekne turunda iftarların açacaklarını belirten çocuklardan Mehmet Enes, "Belediyemizin bu hediyesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben daha öncede oruç tutmuştum ama ilk defa tutmuş gibi heyecanlandım. İlk defa boğazda iftar açıyorum. Suriyeli arkadaşlarımla iftar yapmaktan da mutluyum onlarda bir insan onların da hakkı bizimle iftar yapmaya onların da canları çekebilir" dedi.

Çocuklardan Ebru Beyza ise ilk defa oruç tuttuğunu ifade ederek, "Aslında ilk başlarda biraz zor oldu sonra tabii bazı çocuklar sahura kalkmak istemiyor. Bende biraz kalkmak istemedim ama kalkınca yine heveslendim ve oruç tuttum. Burada oruç açacağım için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Çocuklardan Esma Nur Aydın ise Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu'ya düzenlenen iftar programından dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

"NİNNİ FESTİVALİ'NDE BÜYÜYEN ÇOCUKLAR ŞİMDİ ORUÇ TUTUYOR"

Esenler'de çocuk iftarının bir gelenek haline geldiğini belirtip düzenledikleri 'Ninni Festivali'ne atıfta bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Her Ramazan Ayı'nın 1'nci günü oruçlarını ilk defa tutan çocuklarımız ile beraber iftar yapıyoruz. Bu şu açından çok önemlidir. Yerel yönetimlerde 2 şekilde başarı ölçülür, birincisi şehre hangi ekonomik değeri kattığınız diğeri de şehre hangi sosyal değeri kattığınızdır. Bizler her birimiz şehre yeni kattığımız sosyal değerle ile şehrin dayanışması ve tanışmasını güçlendiririz. Burada bin tane çocuğumuz birlikte iftar yaptılar. Bu iftar dayanışması ve tanışması o çocukların yıllar sonra hayatlarında karşılaştıkları bu arkadaşları ile çok önemli bir anı olarak kalacak. İşte şehrin huzur ve barış şehri olabilmesi için ilk başlangıç çocuklardır. Bizde o başlangıca her sene ramazanda ya Allah diyerek başlıyoruz ve devam ediyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Esenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title